Korszerűsítés

2023.06.30. 10:38

Felújítják a Motorul stadiont

Forrás: PMO

Fotó: Csilla Petri

Ciucur Losonczi Antonius

Helyi költségvetési forrásokból korszerűsítik a Kolozsvári út 202/C szám alatti Motorul stadiont a műszaki terv gazdasági mutatóit csütörtök délutáni közgyűlésén hagyta jóvá a városi képviselő-testület, a munkálatok pedig júliusban kezdődhetnek el. Jelenleg a létesítmény játékfelülete alkalmatlan labdarúgásra vagy másfajta sporttevékenységekre, és a lelátói is balesetveszélyesek. A beruházás célja tehát a megfelelő körülményeknek a biztosítása. Egyebek mellett füvesítenek majd, automata öntözőberendezéseket szerelnek fel, és egy épülettestet is felhúznak, melyben fitnesztermet és öltözőhelyiségeket alakítanak ki. A lelátót is rendbe teszik, gondoskodnak az éjszaki világításról és egy 140 méter hosszú fémkerítést építenek a Kolozsvári út felőli oldalon.

Fotó: Csilla Petri / Forrás:  PMO

A nettó 2,9 millió lej értékű projekt megvalósítási időszaka 6 hónap. Florin Birta nagyváradi polgármester szerint a modernizálást követően a standionban lehet majd akár nemzetközi utánpótlás (junior) tornákat is szervezni. És mivel a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium támogatásával felújítják a környéket is, ahol multifunkcionális futball-, kézilabda- és kosárlabdapályákat alakítanak ki, illetve parkolóhelyeket is létesítenek, a Motorul stadionnal együtt ezek egy komoly bázist jelenthetnek a sportolók számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában