Hegymászás

2023.06.26. 19:32

Csúcstámadásra készül Varga Csaba

Forrás: Hazajáró/Facebook

"Jelenleg is az alaptáborban pihen és várhatóan a hét második felében elindul a Nanga Parba csúcsa felé Varga Csaba" – adta hírül közösségi oldalán a Hazajáró, amely néhány friss fotót osztott meg a nagyváradi hegymászó sikeres akklimatizációjáról. 

Ahogy arról korábban már mi is írtunk, Varga Csaba a világ 9. legmagasabb hegycsúcsa, a 8125 méteres Nanga Parbat megmászására készül.

A hegymászó pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül indul a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcs meghódítására. A Nanga Parbatra korábbi elmondása szerint június 30-ig akar felérni. Mint írták, az akklimatizációs körök után néhány napos pihenés következik, aztán, ha nyílik az időjárási ablak, jöhet a Nanga Parbat csúcstámadása.

A Nagyváradon élő hegymászó, építész június 6-án indult a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méteres Nanga Parbatra. Varga Csaba a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt ilyet mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül. A hegymászó célja, hogy a Nanga Parbat csúcsán meglobogtassa a Nagyvárad feliratú magyar zászlót és megemlékezzen az idén 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában