Közbeszerzési eljárás

2023.06.21. 13:54

Bihar–Bisztraterebes autópálya-szakasz: éltek az óvás lehetőségével az „ellenfelek”

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

A határidő lejártának a napján óvta meg két ellenérdekelt a Bihar és Bisztraterebes közötti 28,55 kilométeres autópálya-szakasz tenderének az eredményét, a közbeszerzési eljárást ugyanis a Beniamin Rus váradi nagyvállalkozó által kontrollált cég nyerte meg. Az óvás oka éppen az, hogy annak a Rusnak a befolyása alatt lévő cég kapta a megbízást, akinek cégei a Selina cégcsoportból negatív bizonyítványt kaptak a 2020-ban ugyanerre a szakaszra kiírt kivitelezési szerződés felbontása miatt. „Június 19-én, hétfőn, a fellebbezések benyújtási határidejének utolsó napján a 3C2 Bihar–Bisztraterebes szakaszra kiírt pályázat ellen két óvást regisztráltak az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Vállalatnál” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Alin Șerbănescu, a vállalat szóivője. Hozzátette, hogy az óvásokat a tenderen alul maradt Erbașu Construcții és a Strabag–Antrepriza de Reparații–Lucrări ARL-konzorcium nyújtotta be. A panasztevők nem nyilatkoztak arról, hogy miért éltek az óvással, de a Bihoreanul információi szerint az áll a háttérben, hogy a Rus által ellenőrzött Precon Transilvania nyerte a licitet úgy, hogy közben a vállalkozó másik három cége, a Trameco, a Drumuri Bihor és a Drum Asfalt a negatív bizonyítvány miatt öt évig nem vehet részt romániai közbszerzési eljáráson.
Három évvel ezelőtt a Selina a szlovákiai Vahostav és a bukaresti East Water Drillings cégekkel közösen megnyerte a Bihar–Bisztraterebes közötti szakasz megépítésére kiírt tendert. A szerződés 326 millió lejről szólt, de a CNAIR tavaly szerződést bontott, mert nem volt hajlandó 130 millió lejjel emelni a költségeket, mont ahogy azt a cégek kérték. A mot lezárult versenytárgyaláson a Precon Transilvania és a Ciadina 98 nevű cégek 785 millió lejes szerződést köthetnek, a tenderfüzetbe ugyanis ezúttal már bele vannak írva azok a plusz munkálatok is, amelyeket a Selina cég már a legutóbbi licit alkalmával is szükségesnek tartott elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában