Kiállítás

2023.06.21. 18:30

Békességet és csendet árasztó fotók

Templomfotogrammák címmel nyílt meg Fórián Andrea, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagjának, valamint a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület elnökének szakrális tematikájú egyéni tárlata a várbeli Matei Stegerean Galériában.

Forrás: Facebook/Szent László Napok

P. Nagy Noémi

Fórián Andrea szakrális helységekben, templomokban készítette fotóit, mindegyikhez egy-egy igei részt is társított. A képek többek között a váradi templomokban készültek, de a kiállított fotókon megjelenik több Bihar megyei templom belső tere is. Köteles László hegyközpályi református lelkipásztor a tárlattal kapcsolatban elmondta, hogy a kiállított munkák nem fényképek, hanem csodák, hiszen ahhoz, hogy egy kép több legyen puszta tárgynál a lélek kell: ott van ezekben az alkotó lelke, aki a fototechnika mellett megpróbált azonosulni is a szakrális helyekkel, és bennük van Isten lelke is, mert a képeket nézegetve békesség és csend vesz körül minket. „Isten szólít meg minket, hogy a mindennapok mókuskerekében megálljunk és élvezzük ezt a békességet és a csendet‟ – tette hozzá Köteles László.

Forrás: Facebook/Szent László Napok


A tárlatmegnyitón közreműködött Boros Beatrice zeneszerző, egyházzenész, Füzesi Edit (ének), Füzesi Eszter (ének), Füzesi Csaba (ének), Szabó-Füzesi Henrietta (ének), Szabó Dániel (ének) és Thurzó Sándor József brácsaművész. Az irodalmi pillanatokról Török Sándor gondoskodott. Az eseményen résztvevők között három albumot is kisorsoltak. A kiállítás július 7-éig tekinthető meg munkanapokon 16 és 20 óra között, de a tárlat anyaga az Euro Foto Art honlapján (www.eurofotoart.com) is megtekinthetőek. A keddi kiállítást az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület szervezte a 11. Szent László Napok keretében. Tóth István, az Euro Foto Art egyesület elnöke kiemelte, hogy ezen a héten még két fotókiállítást nyitnak meg szintén a fesztivál részeként. A második, Hortobágy 2023 című tárlatot június 23-án, pénteken 18 órától nyitják meg a vár E épületében, a Vilidár István Galériában, míg a harmadik tárlatnyitót június 24-én, szombaton 12 órától tartják meg, ezúttal Máthé András fotóművész Debrecen kulturális tereit megörökítő képeit lehet majd megtekinteni szintén az E épület Mezey Lajos Galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában