Motor

2023.06.02. 09:28

Beindult a motoros szezon: találkozó volt Püspökfürdőn

Motoros találkozót szervezett május utolsó hétvégéjén a Bihar megyei Hawks RC és az Invictvs RC a püspökfürdői hullámstrandon.

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

A háromnapos találkozón nemcsak a motorosok voltak jelen, hiszen minden érdeklődőt szívesen láttak. A strand területén a vetélkedők és a motorok megcsodálása mellett természetesen fürdeni is lehetett, illetve sátorozni is volt lehetősége azoknak, akik több napra érkeztek.
Ami a leginkább izgalmas lehetett a „nem motoros” érdeklődőknek, az a koncertfelhozatal volt, ugyanis a helyi, környékbeli zenekarok mellett budapesti meghívottak is felléptek a hullámstrand színpadán. A legnagyobb sikere kétségkívül a Rockstars Not Dead formációnak volt, amelynek frontembere nem volt más, mint az egyébként nagyváradi származású Jósa Tamás. Bár hosszú évek óta tevékenykedik sikeresen a zeneiparban, sokan a Sztárban sztár leszek tehetségkutató műsorának tavalyi évadából ismerhetik őt. A Rockstars Not Dead nyolcvanas évekbeli rockslágereket ad elő, sikerességéről pedig az is sokat elárul, hogy többek között a Szigeten és a Fezen fesztiválon is felléptek már, illetve a Movie Night című, filmzenéket megidéző koncertjüket az A38 Hajón élőben közvetítette az M2 Petőfi TV. A nemcsak hangzásban, hanem látványban is remekelő zenekar ezúttal is hozta a szintet, nem meglepő, hogy az ő koncertjük mozgatta meg leginkább a közönséget a találkozó legizgalmasabb napján, szombaton.
A Hawks RC 1998-ban alakult, tudtuk meg Schmidt Róberttől, a klub elnökétől, aki a helyszínen nyilatkozott lapunknak. A szalárdi székhellyel rendelkező klub az első találkozókat a szalárdi napokon belül szervezte, majd Biharpüspökiben és a bihari földváron is szerepeltek. Ez most az ötödik találkozó, a korábbi években is itt, a hullámstrandon szervezték a találkozókat, illetve egyszer Nagyszalontán, amikor a hullámstrand éppen felújítás alatt volt. Az idei találkozón körülbelül háromszáz motoros volt jelen, természetesen más kluboktól is érkeztek.


A Hawks RC megalakulása óta számtalan karitatív akciót kezdeményezett. A koronavírus-járvány ideje alatt ételt hordtak a rászorulóknak, főként az időseknek, ezt megelőzően az ilyen jellegű tevékenységeket gyermekotthonoknak szervezett adománygyűjtésekkel kezdték. A klubnak fontos célkitűzése a rászorulók megsegítése, ezért foglalkoznak rendszeresen karitatív akciók megszervezésével. A klubba egyébként csak az kerülhet be, akiért egy már meglévő tag kezeskedik, és ezután is csak akkor lehet teljes értékű tag, ha az egyéves próbaidőszak után úgy ítélik meg, hogy sikeresen teljesítette azt. A jótékonykodás mellett természetesen a klubtagok gyakran motoroznak együtt, a Hawks igen aktív klub, ami a nyári időszakban csak fokozódik, hiszen most érkezett el az ideje a motoros találkozóknak és túráknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában