Figyelem!

2023.06.23. 12:35

Árvízvédelmi készültséget rendeltek több folyó vízgyűjtő medencéjére, viharra is figyelmeztetnek! Bihar megye is érintett!

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el pénteken az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) kilenc folyó vízgyűjtő medencéjére.

Illusztráció

Agerpres

A hidrológusok szerint pénteken 19 órától szombat délig az előrejelzett csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet az Iza, Lápos (Máramaros megye), a Túr (Szatmár megye), a Szamos (Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), a Kraszna (Szilágy és Szatmár megye), a Berettyó (Szilágy és Bihar megye), a Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), a Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), valamint a Maros (Beszterce-Naszód, Hunyad, Arad és Maros megye) vízgyűjtő medencéjében.
A jelzett jelenségek nagyobb valószínűséggel és intenzitással fordulhatnak elő szombaton 1 és 9 óra között több Szatmár és Bihar megyei kisebb folyón. 

Mindemellett Bihar megyére vonatkozóan narancssárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki erős szélre és viharra vonatkozóan. A figyelmeztetés a június 23., péntek este 20 óra és június 24., szombat hajnal 4 óra közötti időszakra vonatkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában