Zarándoklat

2023.05.29. 17:27

Papok és szerzetesek zarándoklata Szentjobbra

Forrás: romkat.ro

„Meg vagyunk bélyegezve a megvilágosításra, megáldásra, éltetésre, felemelésre, gyógyításra, szabadításra vonatkozó küldetésünk által.” (Ferenc pápa üzenete a hivatások 60. világnapjára)
Hét évvel ezelőtt erősítette meg zarándokhelyként a Boldogságos Szűz Mária születésének tiszteletére felszentelt szentjobbi plébániatemplomot Böcskei László megyéspüspök: ekkor hirdette meg első alkalommal a papok és szerzetesek egyházmegyei zarándoklatát május 30-ára, Szent István király ereklyéi átvitelének ünnepére. A Pray-kódex naptára szerint 1084. május 30-án Szentjobbon talált rá Szent László király Szent István ereklyéjére, majd tiszteletére itt bencés monostort alapított. 2023. május 30-án, kedden az egyházmegye papjai és szerzetesei ismét Szentjobbra zarándokolnak, és 11 órakor a helyi plébániatemplomban szentmisén vesznek részt, melynek főcelebránsa és szónoka Böcskei László megyéspüspök lesz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában