Csíksomlyó

2023.05.25. 16:12

Néhány percig Váradon is megállt a Boldogasszony zarándokvonat

Böcskei László megyés püspök köszöntötte a Csíksomlyóra tartó Boldogasszony zarándokvonat utasait csütörtök délben. Az ünnepi szerelvény 12.01 órakor futott be a nagyváradi állomásra, és 12.16 órakor indult tovább.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében útnak indult zarándokvonat utasai az idén is – immár tizedszer – bizonyosan egészen különös, nagy lelki élményeket és megújulást ígérő, Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és a Gyimeseken át, egészen a csíksomlyói szabadtéri oltárig tartó „pünkösdi lélekutazáson” vehetnek részt.


A váradi vasútállomáson Böcskei László megyés püspök üdvözölte a zarándokokat délben. „Nagy szeretettel köszöntök itt mindenkit, Szent László városában. Nagyon örülök annak, hogy ismét találkozhatunk, és még ha röviden is, de megélhetjük az összetartozásnak a szép élményét. Egy útravaló gondolattal szeretném megajándékozni önöket. Ferenc pápa, amikor budapesti látogatása után hazafelé tartott a repülőgépen, egy magánbeszélgetésen felidézte azt az élményét, melyben része volt akkor, amikor 2019-ben az időjárás miatt Marosvásárhelyről autóval tette meg az utat Csíksomlyóra. Még most is emlékezett a táj szépségére. Én azt kívánom, hogy nyitott szívvel és lélekkel tegyék meg ezt az utat. Hisszük, hogy ez nem zsákutcába vezet. Legyenek nyitottak az Isten által teremtett szépség előtt, és ne csak a tájban gyönyörködjenek, hanem a találkozások és együtt ünneplés élményével is gazdagodjanak. Töltekezzenek, hogy a Szentlélek ajándékai meghozzák majd gyümölcsüket a mindennapok folyamán. Hordozzanak bennünket is az imádságaikban” – fogalmazott a főpásztor.
Felföldi László pécsi megyés püspök a hit fontosságát emelte ki az áldásosztás előtt, majd a Miatyánk elimádkozásával és a Himnusz eléneklésével ért véget a rövid találkozó, mielőtt a vonat elindult volna Kolozsvár felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában