Közlemény

2023.05.30. 12:56

Lezárult a segélyprogram

BN-összeállítás

Befejeződött Bihar megyében az élelmiszer segélycsomagok kiosztása – tájékoztat közleményében a Bihar Megyei Prefektúra. A POAD 2018-2021 operatív segélyprogram keretében ez volt az utolsó részlet, ezúttal 30.097 csomagot osztottak ki. Minden csomag súlya 25,36 kilogramm volt, és fehér búzalisztet, kukoricadarát, száraztésztát, olajat, cukrot, rizst, sertéshús-, marha- és sertésmájpástétom-konzervet, befőttet, normál és diétás gyümölcslekvárt tartalmazott. Az elosztás hatékonyságáért Dumitru Țiplea prefektus elrendelte egy megyei munkacsoport létrehozását, ami a prefektusi hivatal, a 101 közigazgatási egység és több közintézmények képviselőiből állt. Az élelmiszercsomagokat a prefektusi hivatal a közigazgatási egységek képviselőivel együttműködve vette át és osztotta szét a jogosultak között április és május között meghatározott program szerint. Nagyváradon április 12-28. között osztották ki a csomagokat a Vámház utcai raktárból.
„Három éve koordináljuk a POAD programot és hatékonyabbá tettük a csomagok szétosztását a kedvezményezetteknek. Ugyanakkor biztosítottuk, hogy a csomagok eljussanak azokhoz az emberekhez, akiknek valóban szükségük van erre a támogatásra. Szerencsére a megye fejlettségi szintje lehetővé teszi, hogy minden ember, aki akar, munkát kapjon. A jövőben is találunk megoldásokat, hogy támogassuk azokat, akiknek erre szükségük van” – mondta Dumitru Țiplea prefektus. A prefektúra a közleményben emlékeztet, hogy a POAD programot 85 százalékban európai segélyalapból és 15 százalékban az országos költségvetésből finanszírozták, és az idei hatodik részlet volt az utolsó, amely lezárta a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában