Programajánló

2023.05.29. 13:55

Könyvbemutató: Egyszál magunk

Fotó: Nagy Noemi

Megjelent Nagy Béla Egyszál magunk című visszaemlékezésének harmadik kötete a Varadinum Script Kiadó gondozásában. A szerző, a RMDSZ Bihar megyei szervezetének első elnöke a megyei alakulat első éveinek történetét eleveníti fel a rendszerváltást követő megalakulásától kezdődően. A harmadik kötetben Nagy Béla az 1991. január és június közötti időszakot tárgyalja. 

Mint arra ő maga figyelmeztet, könyve nem monográfia és nem párt-, illetve politikatörténeti munka, hanem visszaemlékezés a szervezet keletkezésére, kezdeti időszakának azon eseményeire, amelyeket mint szemtanú, illetve mint az események szervezője, alakítója megélt. A személyes hangvételű, az olvasóval kvázi párbeszédet folytató szerző számos dokumentumot (nyilatkozatok, újságcikkek, parlamenti jegyzőkönyvek stb.) vonultat fel mondanivalója alátámasztására. A harmadik kötetben olvashatunk többek között a Festum Varadinum rendezvénysorozat megszületéséről, a nagyváradi Petőfi-szobor felállításának a körülményeiről, képet kaphatunk az alkotmányozó nemzetgyűlés munkájáról, illetve a híres-hírhedt Berevoiești-i szekusdossziékról is. A könyvet a korabeli eseményeket megörökítő érdekes képanyag teszi még gazdagabbá. A kötet bemutatója június 2-án, pénteken 18 órától lesz a Léda-házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában