Autó

2023.05.11. 15:28

Késik a helyi roncsautó program

A nagyváradi polgármesteri arra hívja fel a figyelmet közleményében, hogy még nem indult be a helyi roncsautó program, melynek lényege az, hogy a magánszemélyek 3.000 lejt kapnak tizenöt évesnél korosabb autójuk után úgy, hogy nem kötelesek az autó forgalomból való törlése után új autót vásárolniuk.

Fotó: Veres Nándor

ERDON-összeállítás

A késedelem oka az, hogy az önkormányzatok beiratkozási kérelmeit ebben az időszakban bírálja el az Országos Környezetvédelmi Alap (AFM). A program maga csak azt követően indul be, hogy az AFM megköti a szerződést a programban részt vevő önkormányzatokkal és közli ezeknek az önkormányzatoknak a listáját awww.afm.ro honlapon. Ekkor fogják meghirdetni a feliratkozási időszakot a természetes személyek számára.
A polgármesteri hivatal közleménye addig is azt tanácsolja a polgároknak, hogy kövessék az illetékes intézmények honlapjait (www.afm.ro, www.mmediu.ro, www.oradea.ro) és a sajtót, hogy megtudják, mikor indul be a feliratkozási időszak. A program beindulása után lépjenek be a www.afm.ro honlap Finanszírozási programok/ Programe de finanțare szekciójába, mert csak az ott található applikáció rovatait kitöltve lehet részt venni ebben a programban. A városháza közleménye kiemeli, hogy az érdekeltek várják meg, amíg az AFM meghirdeti a feliratkozási időszakot, mert annál hamarabb nem lehet regisztrálni a programba. Illetve megjegyzi azt is a közlemény, hogy csak az AFM-nek az említett applikációján keresztül lehet jelentkezni. A szükséges iratokat a regisztráció után kell elvinni az illetékes önkormányzathoz, a váradi lakosok a nagyváradi polgármesteri hivatalhoz. Az autótulajdonosok csak a polgármesteri hivatallal kötött finanszírozási szerződés után adják le autójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában