Programok

2023.05.30. 17:09

Ingyenes múzeumlátogatás gyereknap alkalmából

Fotó: Alexandru Nițescu

A nagyváradi önkormányzat változatos programokat kínál kicsiknek és nagyoknak június 1-jén gyereknap alkalmából. Ezen a napon 10 – 18 óra között ingyen látogathatók az önkormányzat által fenntartott és működtetett múzeumok, kiállítóterek túlnyomó többsége. Ugyanakkor különböző meglepetésekkel is készülnek. A városháza tornyából délelőtt 10 órakor színes lufikat fognak a levegőbe engedni. A toronyba délelőtt tíz órától kezdik felengedni a látogatókat. A neológ zsinagógában fél háromtól kiállításmegnyitót tartanak „A vágyak galaxisában” címmel. A Darvas-La Roche-házban (Iosif Vulcan utca 11. szám) falvetítések lesznek, este hat órától a ház udvarán Minivel, a Tudóssal lehet majd találkozni. A Zsidó Történeti Múzeumban (Teleki/Primăriei utca 25. szám) megtekinthető többek között a Heyman Éva-emlékkiállítás.

Június 1–4. között a Körösvidéki Múzeum és az alárendeltségébe tartozó Aurel Lazăr, Iosif Vulcan és Ady Endre emlékmúzeumok, valamint a révi Zichy-barlang a megszokott program szerint tart nyitva. Június 1-jén a gyerekek számára ingyenes a belépés, viszont június 5-én, hétfőn mindezek a múzeumok és a barlang is zárva lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában