Program

2023.05.30. 10:10

Idén is megszervezik a Szalontai Napokat

ERDON-összeállítás

Alapításának 417. évét ünnepli Nagyszalonta. A programok már május utolsó napjain elkezdődnek, az aranylakodalmasok köszöntésével, majd szerda délután a Magyar Házban folytatódnak, ahol Horváth Antal festőművész és hegedűkészítő Portrék című képkiállítása lesz megtekinthető, közreműködik Molnár Levente operaénekes, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem zene szakos hallgatóinak csoportja. A rendezvény előnapján, június elsején, a legkisebbeket várják egy vidám gyermeknapi bulira, a nemrég megnyílt Túzok-parkba, 10–15 óra között.
A Szalontai Napok hivatalos nyitórendezvénye idén is a felvonulás lesz, az Erzsébet parktól a rendezvénytérig, ahol már minden készen áll a háromnapos rendezvényre. A színpadon a helyi ifjúság tánca mellett kangoo-bemutató, majd este eMStreet-koncert várható.
Szombaton délelőtt bográcsgulyásfőző-verseny, repülőmodellezők és ökölvívók küzdelme, fogathajtók viadala lesz látható, kora délután motoros kaszkadőrbemutatóra várják a közönséget. A színpadon néptáncosok, a Francisc Hubic Művészeti Iskola növendékei követik egymást, este pedig Vescan rapper és a Bikini együttes koncertje következik.
Vasárnap 17 órától a kultúrházban Arany és Petőfi barátsága címmel emlékműsort láthat a nagyérdemű, később a rendezvénytér színpadán csárdást és modern táncot ropnak az esti koncertekig. A fellépő ezúttal a Kozmix és a DJ Project együttes. A városnapi ünnepet tűzijáték koronázza meg. Mindhárom este, a színpadi műsort követően utcabál várja a közönséget, és természetesen a vásári forgatag, a lacikonyhások is felsorakoznak.

Részletes program

Május 31., szerda, 17 óra: Horváth Antal festőművész és hegedűkészítő Portrék című képkiállítása. Molnár Levente operaénekes és a Partiumi Keresztény Egyetem zene szakos hallgatóinak előadása.
Június 1., csütörtök, 10 óra: Gyermeknap a Túzok Központnál Nagyszalonta Polgármesteri Hivatala és a Kiddy Egyesület szervezésében.
Június 2., péntek, 18 óra – Ünnepélyes megnyitó és felvonulás; 19 – Baráti mérkőzés: Old Boys FC Bihor – CSM Olimpia Salonta. Színpad: 19 – Iskolások és óvodások műsora, 20.30 – Kangoo-bemutató Czombos Adelinával, 20.40 – Arny Dance, 20.50 – Infinity, 21 – Arny Dance, 21.10 – eMStreet-koncert, 22 – 70-es, 80-as, 90-es évek slágerei Dj Adi-val.
Június 3., szombat, 9 óra – Bográcsgulyásfőző-verseny a kultúrház melletti téren, 9 – Repülőmodellező verseny Bíróbányán, 10–14 – Basti Box – Szalontai Napok Kupa, Hajnal Károly-emlékverseny a színpadon, 10 – Fogatok felvonulása, 11 – Fogathajtó verseny a Darwin utca végén lévő pályán, 11–13 – Gripp Team kosárlabda a Sándor Péter Sportcsarnokban, 17.45 – Motoros felvonulás, 18 – Motoros kaszkadőr bemutató a kultúrház előtt. Színpad: 19 – Miorița néptáncegyüttes, Dodu Mădălin, Horga Maria, 19.45 – Neagrău Patrick, 20 – Francisc Hubic Művészeti Iskola, 21 – Vescan-koncert, 22 – Bikini-koncert. Szabadtéri disco Dj Zozo-val.
Június 4., vasárnap, 16 óra – Petőfi és Arany barátsága – emlékműsor a kultúrházban. Színpad: 17 – Pálfi Sanyika, 18 – Toldi Néptáncegyüttes, 18.30 – Zerindi Ibolyák, 19 – Tini Dance Center Székelyhíd, 20 – Kozmix-koncert, 21 – Dj Project-koncert, 22 – Tűzijáték. Szabadtéri disco Dj Acca-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában