Ajánló

2023.05.30. 10:05

Gyereknapi programok Nagyváradon, három helyszínen

Bihar megye legszínesebb és legszórakoztatóbb gyermeknapi fesztiválját Nagyváradon szervezik meg június 1-jén három helyszínen – tudatja közleményében a rendezvényt szervező Visit Oradea Egyesület.

Forrás: Visit Oradea

BN-összeállítás

A három helyszín – a nagyváradi vár, a gyerekváros és a Barcăului park - mindegyikén egyedi és szórakoztató tevékenységek zajlanak majd egy időben, reggel 10 órától este 22 óráig. A nagyváradi várban többek között a következő tevékenységekkel várják a gyermekeket: arcfestés, táncbemutató, kreatív játékok, origami, fazekas, asztalos és bőrműves műhelyek, a rendőrség által biztosított megelőző programok stb. A fejedelmi palota udvarán felállított színpadon díjnyertes és országosan elismert nagyváradi fiatal tehetségek lépnek fel. Az országos első helyezést elérő Don Orione líceum mazsorettcsapata 17.40 órától lép fel, míg a 2022-es romániai tehetségkutató győztese, Darius Mabda 18 órától lép színpadra Ana Maria Mărgeannal közösen. Nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is készülnek a szervezők előadásokkal, amelyek értékes információkat nyújtanak a fejlődés, a szülői magatartás és a kiberbiztonság témakörökben. Ezúttal is felállítják a várban a vásári játékokat, mint az óriáscsúszdák, körhinták, kisautók, továbbá lesznek ételeskocsik is. A nap folyamán több lemezlovas gondoskodik majd a hangulatról, este 19.30 órától pedig kezdődnek a koncertek (Florian Rus, DJ Vision & Storm Events, BRUJA).
A kisebb korosztály számára a gyerekvárosban szerveznek tevékenységeket, mint például aszfaltrajzolás, interaktív műhelyek, arcfestés, sporttevékenységek, színházi, bűvész- és táncelőadások, valamint egy középkori tábort is felállítanak, ami egész nap látogatható lesz. A kicsik Mickey egérrel is találkozhatnak itt.
A Barcăului parkban is több tevékenységet szerveznek. Lesznek például szabadtéri sporttevékenységek, arcfestés és lufihajtogatás, továbbá bűvészelőadás, drónbemutató a Salvadrone csapatának jóvoltából, és kutya idomítási előadás is lesz, amelyen arról tudhatnak meg többet a jelenlevők, hogy hogyan kell megfelelően gondozni és nevelni a kis kedvenceket. A gyerekfesztivál részletes programja megtalálható a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán. A gyerekfesztivált a Visit Oradea Egyesület szervezi a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával, és több szervezettel partnerségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában