Karbantartás

2023.05.19. 15:53

Gondozni kell a zöldövezeteket

Havonta kötelesek karbantartani a zöldövezeteket a váradiak. Ellenkező esetben a helyi rendőrség bírságot szabhat ki mindazokra, akik elhanyagolják kötelességüket.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal emlékezteti a lakosokat, hogy a 627/2021-es számú, a zöldterületek kezeléséről szóló helyi tanácsi határozat alapján kötelesek karbantartani a tulajdonukban lévő ingatlanok melletti, körüli zöld övezeteket egészen az úttestig. Így minden hónap 15-éig a nagyváradi lakosok kötelesek lenyírni a füvet és kigyomlálni a gazt a hozzájuk tartozó zöldövezetekből. A csakis ezen karbantartási munkából származó lekaszált füvet, valamint a növényi hulladékokat zsákba helyezve a zöld övezet úttesttel határos részére kell tenni, ezt a köztisztásági vállalat szállítja majd el. A fűnyírást októberig minden hónap 15-e és 30-a között meg kell ismételni, ha a helyzet úgy kívánja. Az említett időszak (minden hónap) lejárta után a Nagyváradi Helyi Rendőrség szankciókat fog alkalmazni, a törvényi előírásoknak megfelelően, amennyiben a munkálatok nincsenek készen. Az önkormányzat elvégzi a lakosok helyett az elhanyagolt területek karbantartását, ezt viszont a polgárok ki kell majd fizessék egy külőndíj formájában az önkormányzat adóügyi nyilvántartásában való megjelenéstől számított legfeljebb 60 napon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában