Programok

2023.05.17. 19:02

Festum Varadinum – csütörtöki és pénteki programok

Együttműködve a történelmi magyar egyházakkal, a civil és ifjúsági szervezetekkel, valamint az iskolákkal, az RMDSZ május 7–21. között megszervezi a 31. Festum Varadinum ünnepségsorozatot. Az alábbiakban a csütörtöki és a pénteki programokat közöljük.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Május 18., csütörtök: 9 óra – Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani központ – találkozás a diákokkal, élménybeszámoló, robotika. Szervező: Romániai Magyar Pedagógus Szövetség. Helyszín: Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum; 13 – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Szervezők: CED, Varadinum Alapítvány, RMKT, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum. Helyszín: Léda-ház; 14 – Felix Terra (kvíz). Helyszín és szervező: Mihai Eminescu Főgimnázium; 14.30 – Az adysok néptánccsoportjának évadzáró gálaműsora. Helyszín és szervező: Ady Endre Líceum; 16 – A kis- és középvállalkozások támogatása a 2014–2020-as Regionális Operatív Programban. Szervezők: Partiumi Keresztény Egyetem, Partium Szakkollégium, Fényes Elek Műhely. Helyszín: a PKE amfiteátruma; 16 – Óvodába hívogató – Ismerkedő délután szülőknek és gyermekeiknek. Szervező: Orsolya óvoda. Helyszín: az óvoda szőllősi épülete; 16.30 – A játszma (filmvetítés). Szervező: Varadinum Kulturális Alapítvány. Helyszín: Cinema Palace; 17 – Dr. Székedi Levente: Adatműveltség a hétköznapokban és a munkahelyen (előadás). Szervezők: Partiumi Keresztény Egyetem, Partium Szakkollégium, Fényes Elek Műhely. Helyszín: a PKE amfiteátruma; 17 – Küzdelem a lelkekért. Az egyházi, ifjúsági közösségek a pártállami Magyarországon a „hosszú” hatvanas években (kiállítás). Szervezők: Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatala, Posticum Kulturális Egyesület, Collegium Varadinum. Helyszín: FIX Makerspace; 18 – Potenciális helyszínek a katasztrófa- és sötét turizmus számára. A szocialista iparositás öröksége Erdélyben (előadás). Szervezők: Partiumi Keresztény Egyetem, Partium Szakkollégium, Fényes Elek Műhely. Helyszín: a PKE amfiteátruma; 18 – Szent László városa az én városom! – kiállίtásmegnyitó és a díjak ünnepélyes átadása. Szervezők: Euro Foto Art, Összefogás Nagyváradért Egyesület. Helyszín: Mezey Lajos galéria a várban; 18 – Vitéz Mihály ébresztése – Meleg Vilmos Csokonai-műsora. Szervező: Kiss Stúdió Színház. Helyszín: a Partiumi Színházi Gyűjtemény kiállítóterme; 19 – Ötvös Béla hírlapíró emlékestje. Szervező: Péter Sándor. Helyszín: Léda-ház; 19 – Én, a féreg. Szervező: Szigligeti Színház. Helyszín: Transilvania Színpad.

Május 19, péntek: 11 óra – Szoboravató – Nepomuki Szent János. Szervező: Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Helyszín: Szentjobb; 13 – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Szervezők: CED, Varadinum Alapítvány, RMKT, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum. Helyszín: Léda-ház; 17 – A zene (is) összeköt minket! A művészeti líceum és a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium közös koncertje. Helyszín és szervező: Nagyváradi Művészeti Líceum; 17 – Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz. Szervezők: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, Varadinum Kulturális Alapítvány. Helyszín: a vár; 17 – Könyvplacc. Szervezők: Ovisuli Egyesület, Holnap Kulturális Egyesület. Helyszín: a vár; 17 – Majális. Szervező: Varadinum Kulturális Alapítvány. Helyszín: a vár; 17 – Jurtabemutató. Szervező: Pusztai Farkasok Íjász Egyesület – Ordas Nemzetség. Helyszín: a vár; 17 – Baby Elvis-koncert a várban; 18 – A könyv barátai est – Emlékezés Borbély Szilárd íróra. Szervezők: Holnap Kulturális Egyesület, Debrecen önkormányzata. Helyszín: a vár; 18 – Könyvplacc – Jakab Norbert: Volt egyszer egy háború. Helyszín: a vár; 19 – Republic-koncert a várban; 21 – Azahriah-koncert a várban; 23 – Varadinum Majális After a Gekko Pubban – Cooky, MC Lajcsák; 23 – Varadinum Majális After a Moszkva Kávézóban – Apple Room w/MIHAI POL.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják, ezért érdemes böngészni a folyamatosan frissülő www.festumvaradinum.ro honlapot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában