Ballagás

2023.05.30. 11:45

Elballagtak a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjai

Pünkösdhétfőn, május 29-én elballagtak a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozatának végzős diákjai. A végzős osztályok az iskola dísztermében, egyenként búcsúztak a tanintézménytől. A XII. H osztály ballagási ünnepsége tíz órától, XII. I osztályé déli tizenkettőtől, a XII. J osztályé pedig 16 órától kezdődött.

Fotó:  A szerző felvétele

János Piroska

Szülők, hozzátartozók, diáktársak töltötték meg hétfőn az iskola dísztermét, a hely szűkössége miatt az osztályok sorban, egymást követően búcsúztak el az iskolában eltöltött négy évtől, tanároktól, diáktársaktól. A déli órában a jól ismert ballagási éneket, a Gaudeamust énekelve bevonuló diákokat, illetve az egybegyűlteket a XII. I, természettudományok osztály osztályfőnöke, Nagy István köszöntötte először, majd az iskola igazgatójának adta át a szót. Livia Cătălina Muntean beszédében kiemelte: a ballagási ünnepség egyben a gyermekkor lezárását is jelenti. Köszönetet mondott a tanároknak a diákok neveléséért, a szülőknek, hogy gyermekeik mellett álltak. A diákoknak a vizsgákhoz sok sikert kívánt, illetve hogy teljesüljenek terveik, vágyaik. Ágoston-Palkó Emese aligazgató köszönetet mondott a ballagó diákoknak a tanuláson túlmutató, az iskola közösségében tett önzetlen munkáért. „Nehezen engedünk el titeket, de hisszük és reméljük, hogy ugyanolyan fontos, megbízható építőkövei lesztek azoknak a közösségeknek, ahova kerültök, mint amilyenek itt voltatok” – fogalmazott.
A beszédeket követően a 11. osztályos diákok búcsúztató műsora következett, amely során az ünnepélyes kulcsátadásra is sor került. A diáktársaik műsorát követően a végzős osztály adott elő egy verses-zenés összeállítást, melyben köszönetet mondtak tanároknak, szülőknek. Mivel a tanügyi sztrájk miatt még nincsenek lezárások, az osztályfőnök jelképes okleveleket adott át a ballagó diákoknak, ugyanakkor oklevélben részesült Kovács-Truczkai Panna-Dalma és Babota Adrienn, akik kimagasló eredményt értek a különböző tantárgyversenyeken. Az ünnepség az iskola udvarán ért véget, ahol a hozzátartozók átadták virágcsokraikat, ajándékaikat a ballagóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában