Tárlat

2023.05.25. 18:01

Marian Noémi Éva alkotásaiból nyílt kiállítás a TEG-ben

Marian Noémi Éva képzőművész, rajztanár alkotásaiból nyílt egyéni tárlat a nagyváradi Tibor Ernő Galériában szerda este. A kiállító művész már három éve tagja az említett közösségnek, és számos csoportos tárlaton vett részt mind belföldön, mind külföldön. Az időszaki kiállítás június közepéig tekinthető meg, vasárnap és hétfő kivételével 11–16 óra között.

Forrás: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Belső tükröződések című kiállítás Marian Noémi Éva képzőművész, rajztanár lelki világát jeleníti meg különböző stílusokkal és technikákkal. Láthatunk tájképeket, absztrakt műveket, grafikákat és portrékat.

A vernisszázs résztvevőit Csathó Töhötöm, a Tibor Ernő Galéria művészeti vezetője köszöntötte. Mierluțiu Emília rajztanár volt diákjának egyéni kiállításáról elmondta, hogy ez egyfajta bemutatkozás és kitárulkozás a részéről mind a TEG közössége, mind a közönség felé, ami nem könnyű feladat. Marian Noémi Éva felsőfokú tanulmányait a Nagyváradi Egyetem művészeti karán végezte. Rajztanárként dolgozik több Bihar megyei iskolában, lelkesen foglalkozik a tanítványaival. A tárlat anyaga sokrétű betekintést enged a művésszé válás állomásaiba. A munkái álmokat, víziókat, gondolatokat, érzelmeket fejeznek ki a képzőművészet sajátos nyelvén, „a befogadásukra nemcsak nyitott szem kell, hanem nyitott szív is.” Tanúi vagyunk figuratív és non-figuratív, illetve absztrakt és expresszionista alkotásoknak. A vásznakon légies, képlékeny alakok jelennek meg, szellemszerű folyamatos átváltozásban, mozgásban, vagy erőterjes formák, melyek belső feszültséget sugallnak. Kifinomult, érzékeny szürkék, sejtelmes sárgák, piros és fekete-fehér kontraszthatások segítségével közvetíti az érzelmeket. A síkszerű, dekoratív jellegű, kifejező felületek mellett jelen van a plasztikus festékfelvitel is, mely segíti a formák és a tájak térbeli érzékelését, magyarázta Mierluțiu Emília.
Marian Noémi Éva elmondta: a kiállított alkotások nem az elmúlt időszak termékei, hiszen még az egyetemi évek alatt készült munkák is vannak köztük. Különböző módon keresi a mai napig, hogy melyik stílus áll hozzá a legközelebb. Talán egy kicsit jobban hajlik az absztrakt felé, de a szimbólumokat, a különböző formákat is kedveli, szeret a színekkel játszani. Olyan témák foglalkoztatták az idő folyamán, mint a természet szépsége, vagy a férfi-nő kapcsolat, és sok minden függ attól, hogy milyen a lelkivilága, hangzott el. Az ünnepségen fellépett Dombi Dávid zongorista, a Sole Fide Keresztyén Kulturális Csoport jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában