Ünnepség

2023.05.27. 18:23

Az édesanyákat ünnepelte a PMNYE

Ciucur Losonczi Antonius

Megható Anyák napi ünnepséget szervezett péntek délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete. Természetesen minden jelenlevő tisztában volt azzal, hogy ezt hagyományosan május első vasárnapján ünnepeljük, de a PMNYE szándékosan egy kis időeltolódással szokott erről megemlékezni, akárcsak az október eleji idősek világnapjáról, azért, hogy minden érintett tudjon eljönni, ugyanis az adott „hivatalos” napon általában sok hasonló esemény szokott zajlani. Az egybegyűlteket Szilágyi Ibolya egyesületi elnök üdvözölte nagy szeretettel, nemcsak az édesanyákat, hanem a nagymamákat, a dédiket, a keresztanyákat, köszöntet mondva ugyanakkor a házigazda tanintézetnek és az RMDSZ Communitas Alapítványnak a támogatásért. Egy jól összeszokott csapat, a PMNYE kórusa (karvezető Boros Beatrice) lépett fel ezután, a színvonalasan összeállított előadás közreműködői voltak még Boros István gitáros, Thurzó Sándor József brácsaművész és szavalataival Fórián Andrea költő, illetve Bodóczi Erzsébet tanárnő. Olyan alkalomhoz illő dalok csendültek fel, mint például az Édesanyám, a Ha csak egy virág volna, az Úgy szeretném meghálálni. Boros Beatrice ezúttal is nemcsak előadói, hanem zeneszerzői tehetségét is megcsillogtatta.

 

A Mystique mazsorett csoportot (felkészítő Varga Friderika) három ifjú hölgy képviselte a színpadon, több dinamikus produkcióval. Nagy sikert arattak a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum III. B. osztályos tanulói (tanítónő Iloc Szép Judit), az I. A osztályból néhány tanuló (tanítónő Bakaity Beáta) közös műsorukkal, a szeretetvendégség előtt pedig még Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ nőszervezetének országos elnöke köszöntötte az ünnepelteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában