Ünnep

2023.05.09. 10:37

Anyák napi kórustalálkozó volt Nagyszalontán

Több mint négyszáz ajakról zengett az ének az édesanyák tiszteletére Nagyszalontán. A Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége szervezésében zajlott az Anyák napi Kórustalálkozó, 15 település 17 csapatának részvételével.

A találkozó első perceiben Nagy Irma elnök asszony a szervező házigazdák nevében köszöntötte a megjelenteket. Szavaiban elsőként az édesanyák, nagymamák és nevelőanyák önzetlen munkájára, végtelen szeretetére emlékeztetett, mellyel felnevelik és az élet útjára bocsátják gyermekeiket. „Mai életformánk velejárója, hogy megszűnnek a nagycsaládok, eltűnik a generációk együttélése, gyakran nagy földrajzi távolságok vannak a szülő és a gyerek között. Rohanó világunkban egyre gyakoribb, hogy az imádott édesanya a meghitt családi fészek helyett gondozó házakban, idegenek között éli le utolsó éveit…” – hívta fel a figyelmet az elnök asszony korunk problémájára, mely egyben azt is jelenti, hogy a nyugdíjas klubok, egyesületek fontossága megsokszorozódik, hiszen gyakran a családot is helyettesíti a tagok rendszeres összejövetele. Az Anyák napi Kórustalálkozó így vált a közös együttlét, a jókedvű éneklés és az édesanyák előtti tisztelgés ünnepévé.
A kórustalálkozón a két nagyszalontai nyugdíjas egyesület énekkara mellett Szentgyörgy, Nagyvárad, Mezőmegyer, Földes, Kétegyháza, Kaba, Komádi, Telekgerendás, Derecske, Zsadány, Kötegyán nyugdíjas egyesületeinek kórusa, valamint két sarkadi együttes és a Hajdú-Bihar valamint Békés megyei Életet az éveknek egyesület csapata lépett a kultúrház színpadára, s örvendeztette meg lelkes dalcsokorral a nézők seregét. A délelőtt kiváló hangulatban telt, s a találkozó jó példa volt arra, hogy az életkor csupán egy szám, hiszen sem az anyai szeretet, sem a dalos kedv nem halványul az előrehaladtával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában