Koncert

2023.05.22. 09:45

A zene (is) összeköt minket

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

A Nagyváradi Művészeti Líceum és a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium (a Zenede) zenekara adtak közös koncertet pénteken este a 31. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében a Petőfi-park melletti épület dísztermében. Ennek előzményéhez tartozik, hogy 2021 májusában a Nagyváradi Művészeti Líceum, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola AMI és a Zenei Nevelésért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött. A szakmai kapcsolat célja az egymás művészeti munkájának megismerése, szakmai tapasztalataik, oktatási módszereik megosztása, illetve a művészeti együtteseik bemutatkozásának megvalósítása. Szép példája volt ez a 2022. november 19-i koncert is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt-termében, melyen a két intézmény kamaracsoportjai és zenekarai adtak műsort, most pedig a cívis városiak úgymond viszonozták ezt.
Az érdeklődőket Meleg Vilmos, a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, Nagy Gabriella, a művészeti líceum igazgatóhelyettese és Szebenyi Sára, a Zenei Nevelésért Alapítvány elnöke köszöntötték, utóbbi Szilágyi Imre grafikusművész alkotásával (vagyis egy díszoklevéllel) ajándékozta meg vendéglátóját. Ezután egymást követően fellépett a Zenede gyermek-fúvószenekara Kerekes Imre tanár és a művészeti líceum zenekara Vura János tanár vezényletével. Csodálatos produkcióval ajándékozták meg hallgatóságukat, a koncert pedig egy közös számmal ért véget, melynek címe jól illusztrálta a jelenlevők hangulatát: I Feel Good (Jól érzem magam).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában