Beton

2023.04.05. 14:02

Vandálbiztos szemétkukák

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Több mint ötven betonból készült szemétkukát helyeztek ki Nagyvárad azon pontjain, ahol korábban vandálok tették tönkre az erre szolgáló ládákat. A váradi polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy a betonkukáknak meg kellett felelniük mind esztétikum, mind a tartósság, mind a funkcionalitás követelményeinek. 

A kukákat a város külterületein helyezték ki a villamos- és buszmegállókban a Püspöki, a Kolozsvári, az Aradi úton, a Dacia sugárútnak a Densușianu híd felőli végén, a Kórház (Pasteur) utcán, a Războieni és a Szőllős (Seleușului) utcán, valamint a Podului utcán. A vasbetonból készült, 160 kilogrammos kuka belsejében 5 milliméter vastag háló van, űrtartalma 60 liter. Fémből készült acélteteje hamutartóval van ellátva. A kukán zár is van, hogy ne tudja bárki bármikor kiszórni annak tartalmát. A hulladéktároló eszközöket a Clemas Biastel szerezte be és helyezte ki, a beruházás teljes értéke 62.400 lej volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában