Gyűlés

2023.04.20. 09:36

RMDSZ-tisztújítást tartottak Bors községben

Sajtóanyag

Bors községben, a helyi kultúrházban szervezték meg az RMDSZ körzeti beszámoló és tisztújító küldöttgyűlését. A gyűlést Rácz Gál Szabolcs körzeti elnök, Bátori Géza polgármester, Csiger Róbert alpolgármester, valamint a megyei szervezet képviseletében Borsi Lóránt vezette. A küldöttgyűlést megelőzően megtörténtek a helyi beszámolók az elmúlt évről, valamint a tisztújításokat is megtartották. Ennek eredményeként nem történt személyi csere az elnöki tisztségekben, így Nagyszántón Bocsárdi Ernő, Kisszántón Hegyesi László, Biharszentjánoson Csiger Róbert alpolgármester, Borson pedig Rácz Gál Szabolcs maradt az elnök. A helyi és körzeti elnökök beszámolóiból kitűnt az, hogy egy mozgalmas éven van túl az érdekvédelmi szervezet, mely időszak nemcsak az RMDSZ számára volt sikeres, hanem infrastrukturális szempontból is újabb fejlődéseket hozott a községnek. Ami a rendezvényeket illeti visszaállt a covid előtti időszak, tartottak fesztiválokat, falunapot, batyus bált, szilveszteri bulit, majálist, szüreti bált, gyermeknapot stb.
Bátori Géza polgármester tájékoztatásából az is kiderült, hogy idén is folytatják a község fejlesztését, több milliónyi euró értékben kötöttek szerződést, illetve nyújtottak be pályázatot, aminek nagy része a Cseke Attila által vezetett Fejlesztési Minisztériumnak köszönhető. Sikerült befejezni a vízhálózat modernizálását, most is folyamatban van a járdák korszerűsítése, a mezőgazdasági utak építése. Aláírt szerződés van ANL lakásokra, tanuszodára, sportcsarnokra, digitalizációra, iskolafelújításra, valamint a piac fejlesztésére.
A küldöttgyűlésen is elfogadták a beszámolót, minekutána a tisztújítás következett, mely itt sem hozott változást az elnöki tisztségekben, így a továbbiakban is Rácz Gál Szabolcsnak szavaztak bizalmat a tagok. Az ezt követő napirendi pontok során megválasztották a választmányi tagokat, az etikai és fegyelmi, valamint az ellenőrző bizottság tagjait. A küldöttgyűlés döntött azokról a személyekről is, akik a június 16-i megyei küldöttgyűlésen képviselni fogják a körzeti szervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában