Beruházás

2023.04.12. 15:11

Még az idén elkészülhet az összekötő út

Florin Birta, Nagyvárad polgármestere szerint az idei év végére elkészülhet a 19 kilométeres út, mely a várost köti majd össze az A3 autópályával, annak ellenére, hogy a kivitelezési határidő 2024 májusa.

Forrás: Paul Lelea/Bihoreanul

BN-összeállítás

Az elöljáró elmondása szerint a munkálat több szakaszon is gőzerővel folyik. Például egyszerre történik a behajtók megépítése a magántulajdonokhoz, az előregyártott elemek elhelyezése, valamint a Sebes-Körösön épülő új híd gerendáinak a lehelyezése. A Nagyváradot az Észak-erdélyi autópályával összekötő út megépítését a váradi önkormányzat kezdeményezte ezelőtt öt évvel az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR) közösen.
Az új út hossza 19,07 kilométer, ebből 16 kilométernyi szakasz autópálya-típusú út, 3 kilométer pedig gyorsforgalmi út. A nyomvonal a Szentandrási úti körforgalomból indul ki, ahol épül egy híd a vasúti sínek fölött, majd a sínekkel szinte párhuzamosan halad a Nagyvárad és Szentandrás közötti földeken a 2018-ban épült közútig, mely felett szintén egy hídon halad majd át, ezt követően a Sebes-Körösön is egy közúti hídon halad majd az új út, mely a Borsi utat is egy híddal szeli át, onnan pedig Biharig megy, ahol csatlakozik az autópályához. A munkálat kivitelezője a Strabag cég, mely 545,91 millió lejes szerződést kötött a beruházás elvégzésére. A munkálatok 2022 májusában kezdődtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában