Találkozó

2023.04.18. 13:34

Léleksmink vallásról és divatról

Forrás: Facebook

A Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség gyülekezeti termében (Körös/Tudor Vladimirescu utca 26. szám) folytatódik április 21-én, pénteken 18 órától a Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma és a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye által szervezett Léleksmink-sorozat.
„Vannak dolgok, amelyekbe beleszületünk. Ilyen lehet a vallás, a felekezet. De ilyen a szokás- és a hagyományvilág is, ami a szűk és tág családunkat meghatározza. A szokás-, hagyománykörbe pedig beletartozik a divat, a ruhaviselet is. A ruha teszi az embert? Nem a ruha teszi az embert? Milyen mértékben határozza meg a lelkiségem az öltözködésemet? Mit üzen a környezetemnek az általam (kép)viselt divat? Kedves nők, lányok, asszonyok! A Léleksmink áprilisi alkalmán ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel keressük önmagunkat, keressük a szépet, a harmóniát, az értéket, a rendet, a lélek és a test számára egyaránt. Találkozónkat elcsendesedés, közös ima és igei üzenet keretezi. Meghívott előadónk Vincze Zsófia tolmács-fordító, aki a Károli Gáspár Református Egyetemen töltött mesterképzése során a napi spiritualitás nevű tantárgy ajtaján nyitott be a divat meghatározta (lelki)világba” – olvasható a meghívóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában