Ajánló

2023.04.18. 10:21

LEGO-építőmester tart előadást Váradon

ERDON-összeállítás

Ez nem csak játék, hiszen LEGO-kockákból csodálatos maketteket, épületeket, szobrokat és egyéb alkotásokat lehet létrehozni. A kockák sokfélesége olyan eszközt ad a szobrász kezébe, amellyel bármi lehetséges! Hogyan jut el valaki a gyerekkori játéktól az egyedi makettekig, hogyan válhat valaki a világ 27 hivatalos LEGO-építőmestereinek egyikévé? Mi is az a LEGO Certified Professional-program? Mindamellett, hogy ezekre a kérdésekre keresik a választ, Dóczy Balázs az elmúlt 10 év munkáiról is mesél, az egyedi kihívásokról és sikerekről április 26-án, szerdán 18 órától a Mathias Corvinus Collegium nagyváradi képzési központjában (Körös/Tudor Vladimirescu utca 6. szám ). Beavatja az érdeklődőket a Lánchíd oroszlánjának (850 ezer alkatrészből álló, vázával együtt közel 3 tonnás, 5,8 méter hosszú szobor) építési kulisszatitkaiba, majd bemutatja élőben a tervezés menetét a BrickLink Studio program segítségével, amelyben a Fekete Sas-palota néhány részlete kel „legóéletre”.

Dóczy Balázs gyerekkora óta épít LEGO-kockákból, és 2013-ban határozta el, hogy hivatásszerűen folytatja a szenvedélyét. Az évek során több száz egyedi építményt készített a LEGO magyarországi képviselete, a LEGO-üzletek, valamint céges és magánszemély-megrendelők részére. 2017-ben felvették a LEGO Certified Professionals csapatába, amely jelenleg világszerte 27 taggal rendelkezik. Főbb munkái: Zeneakadémia makettje, visszaadott szobrok a Margitszigeten, a Lánchíd oroszlánja. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött az esemény Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában