Virágok

2023.03.02. 14:44

Tavaszi hangulat a Darvas–La Roche-házban

Forrás: Oradea Heritage

ERDON-összeállítás

Különleges kiállítás nyílt a nagyváradi Darvas–La Roche-házban a tavasz első napján. A múzeum különböző tereit és termeit többek között tavaszi virágokkal, ágakkal, erdei mohával, fakéreggel díszítették fel, a művészi installációkat a fényjátékok emelik ki. A kapu a tavaszba elnevezésű kiállítás részeként az egyik földszinti teremben egy elvarázsolt erdő várja a látogatókat. Itt egy fát állítottak fel, fakéreg és moha fedi a padlót, a tükrös szekrényt, a székeket és bútorokat pedig növények borítják. A hangulatot a fények és a mesebeli zene teszi teljessé. 

Forrás: Oradea Heritage

Továbbá a földszinten és az emeleten levő termek nagy részét virágcsokrok és -díszek ékesítik, ezek egy részét beépítették a szecessziós bútorokba. Például az itt található zongorából egy íriszekkel gazdagított viráginstalláció nő, és még a fürdőszobát is elárasztották a virágdíszek. 

Forrás: Oradea Heritage

Az Oradea Heritage csapata által kigondolt koncepciót a helyiségekhez igazították, oly módon, hogy a felhasznált anyagok ne tegyenek kárt a belső terekben vagy a tárgyakban, valamint, hogy újra felhasználhatók legyenek, hiszen a tavaszváró kiállításon látható cserepes virágok és növények nagy része a tárlatot követően a múzeum kertjébe kerül majd. A 28.750 lej értékű installációt összeállító La Provence céggel kötött szerződés tartalmazza az alapanyagok szállítását, az elrendezést, valamint a 30 napos karbantartást is. A kiállítás kedvéért a Darvas–La Roche-ház látogatási idejét is megváltoztatták, március 2–12. között (keddtől vasárnapig) 12–20 óra között várják a látogatókat, viszont a tárlat április végéig még megtekinthető. A belépőjegy ára 15 lej felnőtteknek és 5 lej gyerekeknek, diákoknak és egyetemistáknak.

Forrás: Oradea Heritage

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában