Aluljáró

2023.03.07. 17:08

Jó ütemben halad a Gojdu téri aluljárók kiépítése

Gyorsan haladnak a munkálatok a Gojdu-téri közúti aluljárók építésének a helyszínén, a nagypiacnál ellenben visszafogott a munkamenet.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályának közleménye szerint eddig 1874 cölöpöt fúrtak le abból a kétezerből, amelyek az aluljárókat fogják tartani. A munkálatoknak mintegy 40 százaléka készült el eddig. A tájékoztatás szerint jelenleg három fúrógép dolgozik egyszerre. A 4. számú aluljáró betonalapja és a hozzá tartozó rámpa már teljesen elkészült, míg a 3. számú aluljáró alapja a hét végére lesz meg. Ezzel egyidejűleg az 1., 2., 3., és 4. aluljáróknál zajlanak a földmunkák és az ásások, az 5. számú aluljárónál pedig a cölöpök lefúrásával egyidejűleg kivitelezik a vezetőgerendákat. Az utolsó cölöpök lefúrásával egy időben a leendő átjárók útvonala mentén áthelyezik a közműveket, azaz a víz- és csatorna, a csapadékelvezető-, az elektromos- és optikai kábelhálózatokat. Az uniós finanszírozású, 85.317.030 lej összértékű (áfa nélkül) beruházás kivitelezője a Freyrom, a Leko Construct, a Metabet CF és a Procons Group cégekből álló konzorcium. A munkálatokat az idei év végéig kell befejezni.

Forrás: PMO

Visszafogott tempó

Amilyen jó ütemben haladtak a munkálatok az öt Gojdu-téri aluljáró építésénél, olyan visszafogott volt a munkamenet az utóbbi időben a nagypiac előtti aluljárónál, de arra lehet számítani, hogy a tavasz beköszöntével itt is felpörög a kivitelezés. Annál is inkább, mert idén májusig be kell fejezni a beruházást. A váradi polgármesteri hivatal azt közölte, hogy következnek az ortodox katedrális felőli rámpa munkálatai, azaz befejezik a szádfalak lehelyezését, elvégzik a földmunkákat, a zsaluzást, majd következik a födém tartóelemeinek a lehelyezése. Ezzel egyidejűleg újraaszfaltozzák azt a környéket, miután ott elköltöztették a közműhálózatot. A közúti aluljáró átadásának határideje 2023 májusa.
Az áfa nélkül 32,6 millió lej költségvetésű beruházás szoros kapcsolatban áll a Gojdu-téren építendő öt másik közúti aluljáró projektjével, és az a célja, hogy zökkenőmentessé tegye a forgalmat a város talán legnagyobb és legjelentősebb közúti csomópontjánál. A nagypiac előtti aluljáró kivitelezője ugyanaz a konzorcium, mely a Gojdu-téri aluljárókat építi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában