Beruházás

2023.03.22. 16:14

Őszig elkészülhet az élesdi körgyűrű

Forrás: bihon.ro

Facebook-bejegyzést tett közzé Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, melyben kifejtette, hogy az élesdi körgyűrű munkálatainál jelenleg a nyomvonalon épülő három híd befejezésére összpontosítanak. A legelőrehaladottabb állapotban a város melletti van, mely szinte teljesen elkészült, a Sólyomkőpestes településen épülőnél az elmúlt hétvégén az oszlopokat tartó betont öntötték, míg a víztelep környékén létesítendőnél a gerendákat szerelik fel a napokban.

Forrás: bihon.ro

A munkások egyébként a majdani körgyűrű 80 százalékán dolgoznak, és a tervek szerint a munkálatokkal május végéig végeznek az északi szelvényen, a Tinód–Pestes vonalon. A déli útszakaszon azonban, mely a Sebes-Körös felől kerüli meg Élesdet, egy kilométer hosszan még a munkálatokat se tudták elkezdeni a területkisajátítási perek miatt. Ezzel együtt a megyei tanácselnök reményét fejezte ki, hogy őszig kész lehet a körgyűrű.

Forrás: bihon.ro

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában