TRAM-EM

2023.03.23. 16:37

Nagyváradon tartják a villamosvezetők Európa-bajnokságát

Idén Nagyvárad fog otthont adni a villamosvezetők Európa-bajnokságának (TRAM-EM). Az elmúlt napokban a Szent László téren még az itt közlekedő villamospótló buszok útvonalát is elterelték, hogy a nagyváradi villamosvezetők és a verseny stábja felmérhesse a leendő versenyhelyszínt.

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Pontos fékezés, teke és biliárdozás is szerepel majd a villamosvezetők képességeit felmérő bajnokságon, amelyet idén nyáron először szerveznek meg városunkban. A versenyt a korábbi években a pandémia miatt felfüggesztették. Mivel az aluljárók építése miatt a villamosok amúgy sem közlekednek a központon keresztül, ezért a Szent László tér tökéletes versenyhelyszín lehet – vélik a szervezők. Szerdán a váradi villamosvezetők, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezetősége és a verseny szervezői a Szent László teret mérték fel, próbateszteket és méréseket végeztek. „A bajnokságon hat versenyszám lesz. Az első a fékezés: a villamosok 25 km/h sebességgel érkeznek és egy meghatározott pontnál kell lefékezniük. Ezt követi majd a biliárd-próba: a villamos egy biliárdasztalra speciálisan rögzített dákót kell meglökjön, úgy, hogy az eltalálja a fehér golyót. Az asztalra több érték lesz felírva, ahol a golyó megáll, az lesz a csapat által megszerzett pontszám. A többi ügyességi próba között szerepel még többek között a tűzoltás és a hagyományos villamos-teke is” – sorolta a bihon.ro-nak Marius Nicoruț, az OTL műszaki igazgatója.

Fotós: Alexandru Nițescu

A nagyváradi villamosvezetők csapatába jelentkezők között házon belül is egy versennyel fogják eldönteni, kik fogják képviselni városunkat a bajnokságon, amelyet június 3-án tartanak meg a Szent László téren. A szervezők egész Európából várnak csapatokat a kétnapos megmérettetésre. Az ide érkező villamosvezetőket a versenyen kívül más alternatív programokkal is fogadják. Lesz edzés, városnézés, különböző versenyek és természetesen díjátadó ünnepség is, valamint több fakultatív program: üdvözlőparti, műhelymunkák, találkozók, csapatbemutatók, kulturális programok – olvasható a szervezők honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában