Felújítás

2023.03.18. 07:40

Megújuló utcák a Tineretului lakónegyedben

Forrás: PMO

Mivel ismét jó idő van, újra elkezdődtek az utcafelújítási munkálatok Nagyváradon a Tineretului lakónegyedben a Virgil Maxim és a Denis Diderot utcákon, írja közleményében a polgármesteri hivatal. A virgil Maxim utcán a munkálatok előrehaladott állapotban vannak, a korszerűsítés hamarosan be is fejeződik, míg a Denis Diderot utcán most a járdaszegélyeket helyezik le az egyik szakaszon. A korszerűsítés során az utcák mindkét oldalára járdákat terveztek, ugyanakkor behajtók is lesznek a magánterületekhez. 

Forrás: PMO

Lehelyezték a járdaszegélyek nagy részét, kiépítették az esővíz elvezető csatornákat, lehelyezték a közút alaprétegét, és következik a makadám réteg és a kötőanyag lehelyezése. A Virgil Maxim utca hossza mintegy 325 méter hosszú és 6 méter széles, ennek az utcának a felújítása 639.370 lejbe kerül áfa nélkül. A Denis Diderot utca hossza mintegy 850 méter, szélessége szintén 6 méter, a kivitelezési költségvetése 1.814.505 lej áfa nélkül. „Ugyanakkor megkezdődött a Victor Papilian utca korszerűsítése, ahol a közvilágítási hálózat elektromos kábeleit a föld alá helyezték, és következnek a földmunkák. A Tineretului negyed korszerűsítése idén tavasszal a Bethlen Gábor és a Caporal Constantin Mușat utcákkal folytatódik. Ezeket szakaszosan végzik majd el, hogy ne akadályozzák a városnegyed forgalmát” - mondta Marcel Dragoș alpolgármester.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában