Gyógyüdülés

2023.03.27. 09:33

Ismét elérhetők a gyógykezelési jegyek

Illusztráció

Összesen 70 gyógykezelési jegyet osztottak ki a Bihar Megyei Nyugdíjpénztárnak, amelyek április 6-tól a következő gyógyüdülő központok egyikén használhatók fel: Kovászna (2 jegy), Algyógy (2 jegy), Püspökfürdő (1 Mai, 58 jegy), Menyháza (8 jegy). A gyógykezelési jegyeket a nyugdíjpénztár székhelyén lehet átvenni március 29-ig, 8–15 óra között. A megmaradt jegyeket március 30-án, reggel nyolc órától újraosztják.  A jegyeket a kedvezményezettek személyesen vehetik át vagy kijelölhetnek egy másik személyt, ez esetben közjegyző által hitelesített felhatalmazás szükséges.
A gyógyüdülési jegyek az Országos Nyugdíjpénztár elnökének 2020. 02. 05-i, 347-es számú rendeletében foglaltak szerint oszthatók ki, a benyújtott kérelem, illetve a családorvos vagy a szakorvos által kiállított beutaló papír (eredeti és másolat) alapján. Azok a súlyos fogyatékossággal élő személyek, akiknek joguk van személyi asszisztenshez vagy a havi támogatást kapnak ápolóik számára, illetve az ugyanebben a támogatásban részesülő, első fokozatú rokkantnyugdíjasok csakis akkor kaphatják meg a gyógyüdülési jegyeket, ha a kezelésre kísérőjük is velük utazik. A gyógyüdülési jegyekre jogosult, fenti kategóriákba tartozó személyek kivételes esetben kísérő személy nélkül is részt vehetnek a gyógykezelésen, amennyiben egy felelősségvállalási nyilatkozatban kijelentik, hogy a kezelés alatt nem szorulnak kísérő személy segítségére. Erre azért van szükség, mivel azok a gyógyüdülési központok, amelyekkel a pénztár szerződést kötött szállodai rendszerben és nem kórházi rendszerben működnek. A gyógyüdülési jegyek személyesen, illetve közjegyző által felhatalmazott személy által vehetők át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában