Beruházás

2023.03.28. 12:45

Épül az egyetemi kampusz kollégiuma

Öntik már a padlót a Nagyváradi Egyetem kampuszának épülő kollégiumában, tájékoztat közleményében a váradi polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Tavaly júliusban kezdődtek a munkálatok a Nagyváradi Egyetem kampuszában, ahol két bentlakást emelnek, és ma már a C1-es épület első emeletének betonpadlóját öntik. A két épületet a Pece-patak bal partján építik fel az új sportcsarnok és a C4-es számú kollégiumépület között, több mint 10.000 négyzetméteres területen. Összesen 234 szoba lesz bennük, melyekben 464 egyetemi hallgatót lehet majd elszállásolni, ugyanis minden szoba két férőhelyes lesz. A C1-es épület a Fogaras/Făgărașului utca felé, míg a C2-es épület az Európa lakópark felé néz. A C1-es épület első emeleti födémének leöntése néhány óra alatt befejeződött. A padló felülete 626 négyzetméter, aminek kiöntéséhez körülbelül 120 köbméter betonra van szükség.

Az elkövetkező napokban ugyanennek az épületnek a harmadik emeleti padlóját is kiöntik, mely 373 négyzetméteren terül el, és körülbelül 80 köbméter betont használnak majd fel a kiöntéséhez. Ezt követi majd a C2-es épület földszinti padlózatának kiöntése. A kivitelező az Igna Construct cég, a kivitelezési határidő 2024 júniusa. A két kollégium építésének projektje a Nagyváradi Egyetem kampuszának rehabilitációjára vonatkozó mesterterv része. A munkálatok értéke 34.812.728 lej áfa nélkül. Mindkét épület négy emelet magas, és mindkettőben egyenként hat férőhelyes liftet szerelnek be, az épületek padlófűtéssel lesznek ellátva. A C1 jelzésű bentlakás földszintjén 15 szoba, étkezde, portásfülke és a műszaki helyiségek lesznek. A négy emelet mindegyikén 27 szobát alakítanak ki, de minden emeleten lesz konyhasarok és mosókonyha is. A C2 épület földszintjén 19 normál, és négy mozgáskorlátozottak számára kialakított szoba lesz, valamint portásfülke és műszaki helyiségek, konyhasarok és mosoda. A négy emeleten 22 szoba lesz emeletenként, és minden szinten kialakítanak konyhasarkot és mosókonyhát. Az emeleteken lévő összes szobából francia erkélyre lehet majd kijutni. Ami a C2-es kollégium munkálatainak állását illeti, a földszint feletti emelet zsaluzata elkészült, a padló betonozásához szükséges megerősítéseket elvégezték, a betonozásra a következő napokban kerül sor. A két kollégiumépület építése mellett ki kell alakítani a jármű- és gyalogos közlekedési útvonalakat, be kell vezetni a víz- és csatornahálózatot, a távhőhálózatotot, meg kell oldani a termálvizes fűtési állomáshoz való csatlakozást, és ki kell építeni az elektromos hálózatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában