Programajánló

2023.03.30. 17:39

Egy hét múlva kezdődik a húsvéti vásár

A húsvéti ünnepek közeledtével ismét húsvéti vásárnak ad otthont április 7–17. között a nagyváradi vár a Visit Oradea egyesület szervezésében és a váradi önkormányzat támogatásával.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A húsvéti hangulathoz a tavaszi ihletésű dekorációk, valamint a számos, gyerekeknek és családoknak szóló tevékenység is hozzájárul. Ezeken kívül finom falatokra, főzőbemutatókra, ételes standokra, helyi termékekre, arcfestésre, lufiállatokra, nyuszi-útvesztőre, műhelyfoglalkozásokra, jógára, íjászatra, bűvészbemutatókra, színi előadásokra és még sok meglepetésre számíthatnak a várba látogatók. A vásár napi programja és a tevékenységek teljes listája megtalálható a rendezvény honlapján (www.targuldepastioradea.ro) és Facebook-oldalán (@targuldepastioradea).

Alternatív megközelítés

A vár előtt zajló aluljáró-építési munkálatok miatt nehézkes lesz a vásár megközelítése, épp ezért a szervezők alternatív útvonalakat javasolnak majd a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, autósoknak és a tömegközlekedési járművekkel érkezőknek. Ezeket az útvonalakat az esemény Facebook-oldalán fogják bemutatni. A húsvéti vásár ideje alatt a város által működtetett turistabusz is kivételesen megáll majd a nagyváradi vár közelében, hogy megkönnyítse a vásárra is kíváncsi turisták közlekedését.
A rendezvény április 7-én, pénteken nyílik meg, ezen a napon 14–21 óra között látogatható. Amúgy a vásár ideje alatt minden hétköznap 14–21, szombaton és vasárnap pedig 10–21 óra között várják a kilátogatókat. Minden nap lesznek különböző foglalkozások gyerekeknek, lehet találkozni a nyuszival, lesz tojásfestés, jóga, íjászat, szövés, arcfestés, lufihajtogatás és sok más. Például április 7-én, pénteken 17 órától a Lilliput Társulat lép fel A tékozló fiú története című húsvéti térjátékkal (r. Dió Zoltán). Április 12-én, szerdán 18 órától a Nagyvárad Táncegyüttes keménytelki táncokat mutat be, majd ezt követően 18.15 órától Folk-a-porter címmel divatbemutató lesz Cristina Breteanu és Zsuzska Folksufnija népviseleti műhely együttműködésében. Április 15-én, szombaton pedig 12–16 óra között a Szent László Egyesület szervezésében főzőbemutató lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában