Elismerés

2023.03.03. 18:55

Díjazták a legaktívabb önkénteseket

A szociális szférában tevékenykedő önkénteseket díjazta március 1-jén a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO). Az eseményt a váradi neológ zsinagógában szervezték meg.

Forrás: DASO

A DASO eme ünnepélyes alkalmon az intézmény, valamint a szociális ügyekkel foglalkozó egyesületek és alapítványok legtevékenyebb önkénteseit díjazta, elismerve ezzel a rászorulókra fordított figyelmüket, idejüket és energiájukat. Anca Grama, a DASO igazgatója az ünnepségen mondott köszöntőjében kiemelte, hogy az önkéntesség számos szociális készséget igényel, mint például szolidaritás, tolerancia, önzetlen segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dumitru Ţiplea, Bihar megye prefektusa, Florin Birta polgármester és Arina Moș szenátor is.

Díjazottak

Az önkéntesek gáláján számos díjat osztottak ki a versenyre benevezett egyesületek és alapítványok, valamint a DASO legaktívabb önkénteseinek a következők szerint: Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetének önkéntese; Zsigmond Irene, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány önkéntese; Iulian Constantin Stan, a Nagyváradi Filantropia Egyesület önkéntese; Covaci Alexandru Narcis, a Bihar Megyei S.O.S Autizmus Egyesület önkéntese; Adriana Simaș, a Hospice Emanuel Alapítvány önkéntese; Felicia Unguru, a nagyváradi Down Egyesület önkéntese; Georgiana Flonta, a Caritas Eparhial Egyesület önkéntese; a Caritas Catolica díjazott önkéntese idén Mag Peter Zidar diakónus lett Ausztriából, aki több mint tíz éve segíti az egyesület munkáját; Daciana Nica, a Mozgássérültek Egyesületének önkéntese; Ienciu Andrada, az Alsterdorf Egyesület önkéntese; Blaga Mariana, a Bihar Megyei Szklerózis Multiplex Alapítvány önkéntese; Van T Hof Marinus Albertus, a People to People Alapítvány önkéntese; Balla Viorica, a romániai Máltai Segélyszolgálat váradi önkéntese; Adriana Damaschin, a Cătunul Verde Egyesület önkéntese; Moga Victor, Marius Aron, Grațian Ivan, Miorița Săteanu, Maria Matei, Ecaterina Grecu, Maria Odette Bilan, a DASO aktív önkéntesei; Andreea Câmpan, a Bihar megyei drogellenes tájékoztató központ önkéntese; Ursu Alexandru, a SMURD önkéntes; Andreea Țiburcă, a Bihar Megyei Mentőszolgálat önkéntese; Novac Ioana Andreea, a Bihar megyei katasztrófavédelem önkéntese; Cristana Buz, a Rotaract önkéntese; Manuel Seleș, a váradi Lions Klub önkéntese, valamint Sefora Bandi és Antonia Moga, a Kiwanis váradi szervezetének önkéntesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában