Műhelyfoglalkozás

2023.03.07. 14:58

Digitális nevelésről tartottak műhelyfoglalkozást a Bonitas Speciális Oktatási Központban

Wagner Andrea gyógypedagógus, Bonitas

A korai digitális eszközök használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a közelmúltban Jacsó Ágota mentálhigiénés szakember pedagógusoknak, szakembereknek és szülőknek tartott műhelyfoglalkozása során. A program helyszíne a Bonitas iskolaközpont díszterme volt. A szakember elmondta, hogyan lehet digitálisan kapcsolódni gyerekeinkhez úgy, hogy közben figyelembe vesszük életkori fejlődési sajátosságaikat, és nem engedjük túlzásokba esni őket.
A határszabás kulcsfontosságú a szülői munka szempontjából. A gyerekeknek szükségük van rá, jár nekik a határszabás jelentette segítség még azelőtt, hogy viselkedésük félresiklana. Fontos, hogy tudjuk, hol vannak jelen az éterben, és érdeklődjünk az internetes tevékenységeik felől. Az előadáson a szakember a jelenlevőket bevonva néhány stratégiát mutatott be a kapcsolódó nevelés eszköztárából. A résztvevők a páros meghallgatás technikáját is alkalmazták, ami a kölcsönös egymásra figyelésről, meghallgatásról szól. „Senki nem ad tanácsot senkinek, figyelmünk legyen meleg és szeretetteljes, legyünk teljesen jelen. Így megszabadulunk a feszültségektől, és máris más szemmel látjuk a dolgokat” – hangsúlyozta a szakember.
A Bonitas iskolaközpont ebben a tanévben további képzéseket, műhelyeket szervez sajátos nevelési igényű gyerekek foglalkoztatásának, nevelésének témájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában