Beruházás

2023.03.23. 16:21

Cseke Attila: Elkezdődhet Bors községben az új sportcsarnok építése

Új sportcsarnok épül a Bors községhez tartozó Biharszentjánoson, 180 férőhelyes lelátóval, a fejlesztési minisztérium finanszírozásával.

ERDON-összeállítás

A beruházásra közel 9 millió lejt biztosít a szaktárca, a minisztérium és a helyi önkormányzat a héten írta alá a kivitelezési szerződést – hívta fel a figyelmet Cseke Attila fejlesztési miniszter. „Várhatóan egy éven belül felépül a sportcsarnok, amelyre közel 9 millió lejes finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium. Az RMDSZ a helyi közösségek fejlesztésére, gyarapítására vállalkozott, a befektetés ezt a célt szolgálja” – hangsúlyozta a szaktárcavezető. A miniszter elmondta: az új sportcsarnok kézilabda, kosárlabda, tenisz és röplabda játékokra alkalmas felfestéseket és felszereléseket tartalmaz majd, az épületben pedig öltözők, zuhanyzók, sportszertár és elsősegélynyújtó pont is épül. Az új sportlétesítmény egyaránt szolgálja a diákok tanítását, és a széles közönséget, a helyi közösség mérkőzéseket, valamint rendezvényeket szervezhet benne – mutatott rá Cseke Attila.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában