Nyílt nap

2023.03.24. 12:42

Bemutatók a rendőrség napján

Nyílt nappal ünnepelték a román rendőrség 201 éves fennállását március 24-én, pénteken délelőtt a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság váradi székhelyén.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

A Román Rendőrség Napja alkalmából szervezett nyílt napra rengetek óvodás és iskolás gyermek látogatott el szervezett csoportokban vagy szülők, nagyszülők kíséretében, hogy közelebbről megismerkedhessenek a rendőri munkával. A főkapitányság udvarát megtöltötték a különböző rendőrségi járművek, amelyekbe a gyerekek be is ülhettek, továbbá a felállított standoknál a felszereléseket, fegyvereket, a kriminalisztikai labor eszközeit is meg lehetett nézni, az információs pontnál pedig hasznos tanácsokat tudhattak meg az érdeklődők.

Ezeken kívül a bűnmegelőzési osztály rendőrei Rendőr egy napra igazolványokkal, kitűzőkkel, matricákkal, játékokkal, versenyekkel és más meglepetésekkel készültek a gyerekeknek. Nagy népszerűségnek örvendett a közlekedésbiztonság két kiállított motorja, amelyekre minden kisgyermek fel szeretett volna ülni. Ezen a napon az állatvédelmi rendőrség munkatárasai is jelen voltak, szintén bemutatták az általuk használt járműveket, felszereléseket. A legnagyobb örömmel egy négylábú rendőrt fogadtak a gyerekek, az Ozzy névre hallgató kutyát meg is lehetett simogatni. A rendőrkutya egy későbbi időpontban is szerephez jutott, hiszen 11 óra után a speciális egység tartott egy akciódús bemutatót, amely során megmutatták, hogyan zajlik a veszélyes bűnözők elfogása, a tűzszerészek pedig egy gyanús csomagot hatástalanítottak, ez utóbbiban ezúttal csupán csak konfetti volt.

Egy különleges látogatót is bemutatott a sajtónak Ioana Indrieș, a bűnmegelőzési osztály munkatársa. Mint elmondta, az öt éves Bogdan annyira rajong a rendőrökért, hogy minden tájékoztató akciójukon jelen van, saját egyenruhája van és játék rendőrautó gyűjteménye. „Bogdanka egy rendkívüli gyermek. Minden gyermekeknek szánt tájékoztató akciónkra elkísér minket. Még a szüleit is meggyőzte, hogy vásároljanak neki rendőri egyenruhát a méretében. Ahogy tavaly, úgy most is velünk ünnepel a rendőrség napján, és virágokkal köszöntött minket” – tette hozzá Ioana Indrieș.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában