Állásbörze

2023.03.10. 18:42

Állásajánlatok változatos területeken a Nagyvárad Job Expón

Mintegy ezer állásajánlat szerepelt különböző területeken, különböző végzettségű és szakképesítésű álláskeresők részére a március 10-én, pénteken megtartott Nagyvárad Job Expo állásbörzén. A Bihari Napló és a Jurnal Bihorean napilapok, valamint az Erdon.ro és Bihon.ro hírportálok kiadója, az Inform Media Press által szervezett rendezvényen 25 cég és egy szakképzési központ vett részt.

Fotó: Alexandru Nițescu

Erdon-összeállítás

Az Era Shopping Park kupolatermében  jelen lévő munkáltatók szerint a rendezvény mind a médiavisszhangot és a szervezést, mind a résztvevők számát tekintve jól sikerült. A cégek nagyra értékelték, hogy az állásbörzére ellátogatók, sokan közülük felsőfokú végzettséggel, valóban szerettek volna elhelyezkedni, vagy jelenlegi munkahelyüket felcserélni. 

A VI. kiadás

A rendezvény keretében sor került az Inform Media új projektje, a JobsOn állásportál elindítására is. Az érdekeltek az állásbörze ideje alatt feltölthették önéletrajzaikat az új portálra. Hasonlóképpen a cégeknek is lehetőségük nyílt ingyenesen közzétenni állásajánlataikat a www.jobson.ro oldalon.

Az állásbörzére kilátogatott az esemény intézményi partnere, a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) vezetője, Békési Csaba is, aki dicsérte a szervezést. „Ez, az immár hatodik alkalommal megrendezett, az AJOFM-vel közösen szervezett állásbörze újabb bizonyítéka annak, hogy a közintézmények és a magánszereplők között életképes partnerségek léteznek. A helyszín és a szervezés nagyon jó. Sok embert láttam, aki munkát keresni jött, de olyanokat is, akik állást akartak váltani. Ez azt jelenti, hogy dinamikus a helyi munkaerőpiac. Örülünk, hogy egyre többször halljuk a mérnök és a hozzáadott érték szót, reméljük, ezzel megfelelő arányban lesznek a fizetések is. A munkaadóknak követniük kell a hazai és külföldi piaci trendeket a bérezések terén”, nyilatkozta Békési Csaba.

                                                                                                                                                                                                                                                        

Elégedett munkáltatók

A Nagyvárad Job Expo állásbörzén részt vevő munkáltatók elégedettek voltak mind a szervezéssel, mind a résztvevők felkészülségi szintjével. „Ez az idei év első állásbörzéje, és az előző kiadásokon is részt vettem. Nagyon jól szervezett és népszerűsített rendezvény. Mindig sikerült olyan önéletrajzot kiválasztanunk, amelynek eredménye alkalmazás lett”, hangsúlyozta Estera Buz, a Faist Mekatronic humán-erőforrás osztályának képviselője.

A nagyváradi Hella Technical Center az informatika terén tanulmányokkal rendelkezők részére szóló állásajánlatokkal volt jelen. „Hardver- és szofvermérnököket keresünk, valamint rendszermérnököket. Nagyváradon jelenleg 19-en vagyunk, és év végére szeretnénk elérni a 40 főt”, mondta Loredana Derșidan, aki a Hella Technical Center képviseletében volt jelen.

Ioana Szabo a kereskedelemben dolgozik 2000 óta, ennek megfelelő munkahelyet keresett.

Andrei Pop gépészmérnök hasonló területen keresett munkát, több cégnél is ott hagyva önéletrajzát.

A DeʼLonghi 135 ajánlattal várta a Bihar megyei álláskeresőket. „Bővítjük gyártási csapatunkat. Elektromechanikus összeszerelőket, műanyagkezelőket, szitanyomtatókat, belső szállításra használt járművekhez gépészeket, árumozgatókat, targoncakezelőket, műanyagfeldolgozó gépbeállítókat, raktárosokat és szerszámkészítőket, valamint gyártástervezőket, műszakvezetőket és minőségelemzőket keresünk. A rendezvény nagyon jól szervezett volt, abból a szempontból, hogy mindenhol népszerűsítve volt”, nyilatkozta Delia Tirla, a DeʼLonghi HR-specialistája.

A Golde Oradea több állást is felkínált a Nagyvárad Job Expón, ezek egy része a termelési, néhány pedig a karbantartási részlegre szól. „Ez az állásbörze a mi szempontunkból a leghatékonyabb, mert minden kiadás után alkalmaztunk munkaerőt, és az itt kiválasztott emberek felkészültsége az, amit keresünk”, nyilatkozta Mesaroș Anamaria, a Golde Oradea humánerőforrás-szakértője.

Köszönetet mondunk a Nagyvárad Job Expón részt vevő munkáltatóknak: Faist Mekatronic, Limtex, FinProm, Golde Oradea, Premagro, Turism Felix, Vernicolor, Prohumans, Connectronics Romania, Hanning Motors, Marvicon, Plexus, DeLonghi, PGS Sofa & Co, H.Essers, Sogefi Suspension Eastern Europe, Green Corp, MogaTech Energy, Class Furn, Celestica, Congips, Axe Group Romania, Comau, Hella Romania – Hella Technical Center Oradea, Color Type és a Henri Coandă Posztliceális Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában