Munkálatok

2023.03.15. 17:13

Alakulóban a Nagyvárad-Őssi lakótelepi tér

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Hamarosan elkészül Nagyváradon az Antonio Alexe Sportcsarnok, az Ifjúsági Ház és a Cazaban utca közötti tér korszerűsítése. Az itteni munkálatok már 85 százalékban megvannak, adja hírül a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A munkálatokat a 2014–2020-as Regionális Operatív Programból finanszírozzák.

 

A teret speciális anyagot tartalmazó betonlapokkal burkolják: ezeken két centiméter vastag kopóréteg van, mely különböző színű kvarchomok kőzetporból és kvarc-aggregátumból áll. Ezeket egy teflonlap védi, ami ellenállóvá teszi a burkolatot az UV-sugarakkal és a fagyás-olvadás negatív hatásaival szemben, továbbá könnyen tisztíthatóvá is válik. A burkolólapokat szintén speciális, áteresztő betonrétegre fektetik, amely lehetővé teszi, hogy a víz a rétegeken keresztül lefolyjon a talajba. Mostanáig elkészültek a földmunkák, az infrastrukturális munkálatok, az elektromos hálózat, a víz-, csatorna- és drénrendszer kiépítése, a szegélyek, burkolatok telepítése, világítóoszlopok és a szökőkút kihelyezése, valamint kialakították a buszmegállót.

 

A következő időszakban folytatódnak a burkolási munkálatok a tér központi részén és a szökőkútnál. A tér körüli utat is leaszfaltozzák, a zöldfelületeket parkosítják, járdavilágító lámpatesteket és utcabútorokat, köztük fából és kompozitból készült kosarakat és padokat helyeznek el. A 10.397 négyzetméteres tér korszerűsítését az Erbașu Construcții cég végzi 12,4 millió lejből (áfa nélkül), a munkálatokat az idén kell befejezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában