Gyűjtés

2023.03.08. 09:56

Ajándékozz egy mesekönyvet!

A nagyváradi Könyvmentők Egyesület újabb gyűjtési és adományozási programot indít, melynek célja, hogy minél több gyermekhez jusson el egy-egy mesekönyv. A program tulajdonképpen a ,,Meséljünk, mert van kinek!” elnevezésű kampány folytatása.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Törő Enikő

Az egyesület elnöke, Bota Krisztina lapunknak kifejtette, hogy új vagy jó állapotú, de már nem használt magyar nyelvű mesekönyveket, mondókás gyűjteményeket, foglalkoztató füzeteket gyűjtenek a könyvmentők március 7-től április 23-ig.
Február 14-én a nemzetközi ,,Ajándékozz egy könyvet!" világnap alkalmából egy óvoda és egy bölcsőde könyvtárát sikerült gazdagítani (8 csoport) és összesen 137 gyermek térhetett haza egy-egy magyar nyelvű mesekönyvvel, tette hozzá. A könyvmentők célja a kezdeményezés folytatásával, hogy minél több magyar nyelvű bölcsődébe/óvodába jussanak el, hogy az intézmények könyvtára és a gyermekek otthoni könyvgyűjteménye is gazdagodjon.
Kérik a lakosságot csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hiszen együtt számtalan magyar gyermek arcára csalható mosoly. Az adománykönyveket a Gutenberg22-be (Teleki/Primăriei utca, 18. szám) lehet elvinni keddtől péntekig 12–20, szombaton 14–20 és vasárnap 16–20 óra között.
A kezdeményezést továbbra is lehet anyagilag is támogatni (cégek is), akár a Gutenberg22-ben lévő perselybe lehet pénzt dobni, vagy banki átutalással. Bankszámlaszám: IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001; BIC: RNCBROB; kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI; részletek: campanie basme.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában