Március 15.

2023.03.20. 09:25

A szabadságharcra emlékeztek Érszőllősön

Hover Gábor iskolaigazgató

A 175 évvel ezelőtti szabadságharc eseményeire emlékeztünk március 12-én, a kora esti órában Érszőllősön. Rendhagyó ünnepség keretében emlékeztünk meg a hősökről, akik a magyarság legnagyobb szabadságharcát vívták 1848-ban. Azért nevezhető rendhagyónak, mivel idén ünnepeljük a költőóriásunk születésének 200. évfordulóját. Petőfi Sándor, a szabadságharc kivívásának úttörője számos költeményében megfogalmazta, hogy mit jelent számára a forradalom.
Az ünnepséget köszöntő beszédekkel nyitották meg. E sorok írójának ünnepi üdvözlete után, felszólalt Beke László polgármester, majd a megyei RMDSZ képviseletében, Derzsi Ákos helyettes államtitkár lelkes szavakkal buzdította és köszöntötte a jelenlevőket. A diákok ünnepi műsorát, a világháborús emlékmű koszorúzása követte, majd az ünnepség fáklyás felvonulással záródott. Az ünnepség meghitt hangulatban zajlott. A mai kor emberének bokros teendői mellett, úgy gondolom, ennyivel tartozunk, hogy megálljunk egy pillanatra és ne csupán perceket szánjunk, hanem áldozzunk több időt mindazok emlékére, akik egykoron vérüket adták azért, hogy az elkövetkező nemzedéknek jobb sorsa legyen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában