Tisztújítás

2023.02.25. 17:51

Újraválasztották Biró Rozáliát az RMDSZ Nőszervezetének élére

Újabb három évre Biró Rozáliát választották a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Nőszervezetének elnökévé a szervezet szombaton zárult tisztújító küldöttgyűlésén - közölte az erdélyi magyar nőket képviselő szervezet.

Forrás: Facebook/RMDSZ Nőszervezet

MTI

Az RMDSZ Nőszervezete péntek-szombaton Marosvásárhelyen tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ezen Biró Rozália eddigi elnök mellett Csép Éva Andrea ügyvezető elnöknek is újra bizalmat szavaztak - írta közleményében a szervezet. Biró Rozália régi-új elnök hangsúlyozta: a szervezet a jövőben is családközpontú, a közösséget erősítő tevékenységet kíván folytatni, és ehhez további társadalmi partnerségeket épít.
Az Idősbarát közösséget építünk című programot is folytatni kívánják - tette hozzá. „Nem engedjük el a nyugdíjasok kezét, nem hagyjuk őket magukra, azon dolgozunk, hogy a magyar nyugdíjasoknak a válság ellenére jobb és biztosabb életük legyen” - hangsúlyozta.
Mint mondta, Romániában 21 jogi személyiséggel rendelkező magyar nyugdíjas egyesület működik. Céljuk, hogy valamennyi magyar közösségben nyugdíjas klubok és mozgalmak jöjjenek létre, és a közösségi és önkormányzati vezetők odafigyeljenek az idősekre.
Csép Éva Andrea ügyvezető elnök a szövetségnek a családok védelmében hozott intézkedéseiről és a nők képviseleti kvótájáról beszélt. „A képviseleti kvóta egy nagy megvalósításunk, hiszen két évvel ezelőtt az önkormányzati testületekben, a módosításunknak köszönhetően, kötelezően kellett jelölni nőket befutó helyre” - emlékeztetett. Változás történt - mondta -, ami a Nőszervezet munkájának is köszönhető, ezért a továbbiakban is folytatni kell a közösségépítést, a vezető beosztásban dolgozó nők támogatását.
Az RMDSZ Nőszervezete 2013-ban alakult, és az erdélyi magyar nők közéleti szerepvállalásának, vállalkozási kedvének erősítését tűzve ki célul. „A Nőszervezet jelenléte a romániai politikában és közéletben a Szövetség ember- és családközpontúságát, következetes képviseleti és érdekérvényesítési munkáját hivatott erősíteni” -írják a szervezet honlapján. Munkájába társult tagként olyan nők is a bekapcsolódhatnak, akik nem vállalnak politikai szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában