Beruházás

2023.02.28. 15:16

Új sportlétesítményt építenek Szalárdon

A fejlesztési minisztérium új sportlétesítményt épít Szalárdon – jelentette be Cseke Attila miniszter azt követően, hogy aláírták a finanszírozási szerződést a beruházásra.

RMDSZ-sajtóanyag

A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: az új sportbázis, amelynek megépítéséhez több mint 10 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium, egy focipályát és egy második, több sport gyakorlására alkalmas pályát is tartalmaz, amelyet kézilabda, kosárlabda, röplabda és teniszmérkőzésekhez szerelnek és festenek fel. „Bukarestben azon dolgozunk, hogy az erdélyi magyar települések, a Bihar megyei települések fejlődjenek. Ezzel a beruházással Szalárdot sikerül gyarapítani és új sportolási lehetőségeket biztosítani a közösségnek” – nyilatkozta Cseke Attila.

A sportlétesítmény melletti épületben korszerű öltözőket és zuhanyzókat alakítanak ki, elsősegélynyújtó pontot szerelnek fel, illetve sportszertárat építenek – mondta el a miniszter. Cseke Attila rámutatott: az új sportlétesítményt tornaórákon is használhatják majd a diákok, de a szalárdiak számára is hasznos lesz az új beruházás. A pályák melletti 500 férőhelyes lelátón együtt szurkolhat majd a közönség a sportmérkőzéseken és az itt szervezett közösségi eseményeken.

 

„Elsősorban nagyon örülünk neki, hogy a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztérium esélyt adott nekünk arra, hogy egy új sportlétesítmény épüljön Szalárdon. A beruházás révén számos sportolási lehetőséget tudunk majd biztosítani fiataljainknak, ezáltal is ösztönözve őket az egészségesebb életmódra. Büszkék vagyunk az RMDSZ kormányzati csapatára, az eredmények őket igazolják” – nyilatkozta Nagy Miklós, Szalárd község polgármestere.

A pályákat eredményhirdető táblával és éjszakai világítással is ellátják, így esti mérkőzések szervezésére is alkalmas lesz. A sportlétesítmény megépítésére a közbeszerzést követően egy éve lesz a kivitelezőnek, amelyből három hónap a tervezési időszak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában