Városkép

2023.02.12. 15:56

Területrehabilitáció előtt bontás

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Lebontottak négy épületet Nagyváradon a Lisabonei utcán az ottani tömbházak között. A polgármesteri hivatal közleménye azt írja, hogy a dél-rogériuszi övezet több utcája részét képezi egy városi újjáépítési projektnek. Ennek első fázisában ledózerolják azokat a főként magánházakból álló építményeket, amelyeket a tömbháznegyedek kialakításakor nem bontottak le. Az önkormányzat szándékai szerint ez lenne a sorsa a Szováta, a Slatinei, a Fagului és a Lisabonei utcákon lévő kisebb ingatlanoknak, hogy helyükön zöldövezeteket vagy parkolóhelyeket alakítsanak ki.

 

Az elmúlt napokban a Lisabonei utcán négy ingatlant bontottak le, melyeket a város 542 ezer euróért vásárolt meg a tulajdonosoktól. A terület megtisztítása után a Nagyváradi Helyi Tanács fog szavazni a Lisabonei utcai városrehabilitációs projektről. Emlékeztetőül: az önkormányzat megvásárolja azokat a magánházakat, melyek a kommunista rendszerben felépült tömbháznegyedek között megmaradtak. Mivel helyi közérdeknek nyilvánították ezeknek az ingatlanoknak a megvételét, ezért a tulajdonosok nem bővíthetik azokat, csak karbantartási munkálatokat végezhetnek rajtuk, illetve nem is adhatják el másnak, csakis az önkormányzatnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában