Nagykorúság

2023.02.27. 14:54

Szalagavató ünnepséget tartottak az Érmihályfalván

Balázs József Attila

A Gizella Művelődési Központ szolgált helyszínül február 24-én, 18 órától az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum XII. A és B osztályának szalagavató ünnepsége számára. A Gaudeamus igitur című népszerű ballagási ének első két versszakának eléneklésével vette kezdetét a 2023-as év szalagtűző ünnepsége, amelyet a végzős diákok adtak elő.

Az ünnepség két moderátora, Scurt Csilla és Nagy Boda Brigitta tanárnők, román és magyar nyelven köszöntötték a megjelenteket, és ismertették az ünnepség programját. Először az líceum igazgatónőjét, Zeffer Tímeát szólították mikrofonhoz, aki reményét fejezte ki, hogy a felnőtté válás küszöbén álló fiatalok, az iskolapadban szerzett tapasztalatokat a továbbiakban sikerrel kamatoztatják akár a továbbtanulás során, akár a hétköznapi életükben. Dr. Derșidan Ștefania Anica aligazgatónő biztató szavai következtek, aki felhívta a maturanduszok figyelmét, az életük során őrizzék meg a mostani fiatalos lendületüket. Ezután Karsai Attila alpolgármester következett, hogy elmondja ünnepi gondolatait. Gratulált a felnőtté válás küszöbén álló fiataloknak, pedagógusoknak, valamint további sikereket kívánt az érettségi vizsgákon való részvételhez. Hozzátette, akkor lenne elégedett, ha még több érettségi előtt álló diákot köszönthetnénk ezeken az eseményeken. A város vezetése kiemelten kezeli a tanintézmények fejlesztését, hogy ezáltal minél vonzóbbá tegye a helyben és környéken élő fiatalok számára iskoláinkat.

Következett a szalagtűzés ünnepélyes momentuma, először Karsai Attila alpolgármester, Zeffer Tímea igazgatónő és dr. Derșidan Ștefania Anica aligazgatónő kapták meg a szalagot. Utánuk következett Miclo Aurica a XII. A osztály osztályfőnöknője és Kozma Karol tanár úr, majd Gergely Tamás a XII. B osztály osztályfőnöke kapott szalagot, majd az osztályfőnökök tűzték fel a szalagot diákjaiknak, miközben kisfilm mutatta be a fiatalokat. Ezután mindkét osztály egy-egy választott éneket adott elő, majd az osztályfőnökök emlékeztek az osztályaikkal töltött évekre, útravalóul néhány jó tanáccsal felvértezve őket. A diákok név szerint köszönték meg tanáraiknak az elmúlt négy év fáradhatatlan, áldozatos munkáját, amelynek során gyarapíthatták tudásukat. Később a XI. A és XI. B osztályok képviselői köszöntek el a végzősöktől, utánuk pedig a végzős osztályok fejezték ki köszönetüket osztályfőnökeiknek. A szalagavató ünnepség a két végzős osztály elmúlt négy évét felölelő, vidám, fotókból összeállított kisfilmjének vetítésével zárult.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában