Felhívás!

2023.02.07. 09:01

Rajzverseny az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Kányádi Sándor szerint „egyetlen batyunk, botunk, fegyverünk az anyanyelv.” Ennek a mottónak az égisze alatt az Ovisuli Egyesület partnerségben a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezettel, a Diákokért Egyesülettel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetével, az Összefogás Nagyváradért Egyesülettel és a Fan Ice cukrászdával rajzversenyt hirdet óvodások, elemi és általános iskolásoknak. A rajzverseny témája: Anyanyelvem a magyar. Mit jelent ez számomra? Mutasd meg nekünk saját rajzoddal!
A pályázat formai követelményei: A/4-es méretben a témához illő alkotás, melynek hátoldalára kérik ráírni az alkotó gyermek nevét, életkorát, édesanyja/édesapja/törvényes képviselője email címét, telefonszámát és azt az óvodát/iskolát, amelybe jár a gyermek. Egy pályázó csak egy alkotással pályázhat. Az alkotás csak kézi technikával készülhet (pl. színes ceruza, filctoll, tempera, pasztellkréta stb.). Beküldési határidő: február 20., 14 óra. Eredményhirdetés: február 21. Az alkotásokat el lehet küldeni postai úton (Asociația Ovisuli, str. Pavilioanele CFR 35A, Oradea, jud. Bihor), elektronikus formában az ovisuli@yahoo.com e-mail címre vagy a Fan Ice cukrászdában elhelyezett gyűjtődobozba lehet bedobni naponta 10 és 18 óra között.
A beérkezett rajzokat az Ovisuli Egyesület és a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet Facebook-oldalán teszik közzé az anyanyelv nemzetközi napján, február 21-én.
A kategóriánkénti első helyezettet zsűri választja ki. A zsűrit Perecz-Simó Annamária (a Diákokért Egyesület elnöke), Szántó Ildikó (a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetének elnöke), Nagy Réka (a nagyváradi Orsolya óvoda igazgatója), Kéry Alexandra Regina (a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem másodéves hallgatója) és Somogyi Orsolya (az Összefogás Nagyváradért Egyesület elnöke) alkotja.
A zsűri döntése alapján a nyertesek kategóriánként egy-egy 150 lej értékű könyvvásárlási ajándékutalványt nyernek. A nyerteseket e-mailen/telefonon értesítik. A pályázat csak Románia területén érvényes. Mindenkinek sok szerencsét és csodás készülődést kívánnak! További információ az Ovisuli Egyesületnél: ovisuli@yahoo.com, tel: 0740 186 308.

2023 Anyanyelv nemzetkozi napja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában