Aláírás

2023.02.14. 18:11

Partnerségi megállapodás az intermodális szállítási csomópont megvalósulásáért

Partnerségi megállapodást írt alá február 14-én a nagyváradi önkormányzat nevében Florin Birta polgármester és Cristian Pistol, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) igazgatója, Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter jelenlétében. Az együttműködés célja megvalósítani az intermodális szállítási csomóponthoz kapcsolódó infrastrukturális beruházást.

Forrás: PMO

Pap István

Az eseményről a Nagyváradi Polgármestri Hivatal közleménye tájékoztat, melyből megtudható, hogy az egyezmény célja rögzíteni a felek feladatait az említett beruházás megvalósításában. A megállapodás értelmében a váradi önkormányzat köti meg a kivitelezési szerződést, biztosítja majd a munkafelügyeletet, figyelemmel kíséri a projekt megvalósítását, a kivitelezést, míg a CNAIR az anyagiakat biztosítja. „Ez a partnerség alapvető fontosságú lépés a közel 70 millió lej értékű beruházás megvalósításához, amely biztosítja a zavartalan forgalmat a térségben, valamint a hozzáférést a jövőbeli intermodális szállítási-logisztikai központhoz, amely kombinált közúti-vasúti áruszállítást biztosít, árukezelési és raktározási létesítményekkel, valamint külön erre a célra kialakított kiszolgáló területekkel” – idézi a közlemény Florin Birta szavait.
Mint arról már többször beszámoltunk, a beruházás során épül egy körforgalom a Borsi úton, efölött halad majd a közúti felüljáró, illetve épül még két bekötőút. A felüljáró a fel-, illetve lehajtókkal együtt 1043 méter hosszú lesz. Az egyik bekötőút 2220 méteres lesz, ez kapcsolja majd össze az A3 autópályát a váradi körgyűrűvel. A másik út hossza 665 méter lesz, ez vezet majd el a leendő intermodális szállítási csomópontig, melyet a biharpüspöki vasútállomás közelében építenek fel.

Pályázók

A beruházásra kiírt közbeszerzési eljáráson három ajánlatot nyújtottak be, ezeket most bírálja el a szakbizottság. A három ajánlattevő a következő: a Porr Construct cég (alvállalkozói a Ritmoteh és az Energotransconsult cégek), a Procons Goup, a Freyrom és a Construcții Erbasu cégekből álló konzorcium, ennek allvállalkozói a Leko Construct, a Ritmoteh és a Drumuri Orășenești cégek, a harmadik ajánlat pedig a SSAB-AG és a Hydrostroy AD cégek alkotta konzorciumtól érkezett, melynek alvállalkozói az Electroaxa, a Gazinstal Energy és az Aca Zoork Project cégek. A beruházást az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) finanszírozzák. A beruházás összértéke 68.087.444 lej, amiből 47.234.450 lej uniós támogatás, a többi a város önrésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában