Beruházás

2023.02.14. 09:04

Nem akadály a hideg az útépítőknek

A hideg idő ellenére is jól haladnak a váradszentmártoni körgyűrű építési munkálataival a Bihar Megyei Tanács közleménye szerint.

Forrás: ebihoreanul.ro

Ástak, alapoztak és cölöpöket fúrtak, és hamarosan elkezdik a közművezetékek áthelyezését. Mint ismert, a beruházásra kiírt tendert a Contrucții Erbasu (fővállalkozó)- Drumuri Orășenești Rt.- Procons Group-Váhostav Sk. konzorcium nyerte, mely bruttó 177,2 millió lej értékben tett árajánlatot. A terelőút Nagyvárad irányából megkerüli majd Szentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat. 5,75 kilométer hosszú lesz, menetirányoként kétsávos és tíz méter széles. A befektetés feltételezi több mint két kilométer hosszú bekötőút építését is, valamint három méter széles kerékpárútét a körgyűrűvel párhuzamosan. A kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és létesül majd 3 híd, 2 felüljáró, 1 viadukt és 3 körforgalom is. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 2014 – 2020 keretében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában