Segítség

2023.02.25. 12:00

Mentősök vittek fel a hetedik emeletre egy kerekesszékes gyermeket

A Bihar Megyei Mentőszolgálat két mentőse vitt fel a hetedik emeletre egy kerekesszékes váradi gyermeket, aki csütörtökön nem tudta használni a liftet, mivel az Electrica Furnizare áramszolgáltató csapata levágta azt az áramhálózatról.

Forrás: Ebihoreanul

Kellemetlen meglepetésben volt részük a váradi Aluminei utcán az egyik kilenc emeletes tömbház lakóinak, mivel reggel 9.30 körül áram nélkül maradt a lépcsőház, így sem a világítás, sem a liftek nem működtek. A tömbházban főként idős személyek élnek, így a felsőbb emeleten élők nem is indultak útnak vagy az utcán várakoztak, hátha visszaadják az áramot, és újra használhatóak lesznek a liftek. Kicsivel később derült ki, hogy nem egyszerű áramszünetről van szó, hanem a lépcsőházat az Electrica áramszolgáltató egyik csapata lekapcsolta az áramellátásról egy tavaly nyári kifizetetlen számla miatt. Nem csak a nyugdíjasokat érintette rosszul ez a fejlemény, hanem egy kerekesszékes általános iskolás gyermeket is, aki édesanyjával az iskolából hazatérve szembesült azzal, hogy nem tudják használni a liftet. Egy órán keresztül várakoztak a tömbház földszintjén, mert nem volt ki segítsen nekik. Az egyik idős szomszédjuk a 112 segélyhívó számon kért segítséget a tűzoltóktól, viszont mivel nem sürgősségi esetről volt szó, nem tudtak segíteni a családnak. Végül a Bihar Megyei Mentőszolgálat két munkatársa érkezett ki a tömbházhoz, hogy felvigyék a gyereket a hetedik emeleti lakásba.
A Columna lakótársulás képviselői szerint az Electrica arra hivatkozva vágta le az áramot, hogy nem fizettek ki egy pár száz lej összegű számlát, amiről viszont ők állításuk szerint nem is tudtak, és azt is elmondták a Bihoreanulnak, hogy az áramszolgáltató nem értesítette őket előzetesen erről a drasztikus lépésről. A lakótársulás vezetője még aznap felvette a kapcsolatot az Electricával, és megtudta, hogy egy tavaly júniusi 3000 lej körüli számlából maradt kifizetetlenül valamivel több mint 300 lej. Ezt az összeget kifizette és kérte, hogy a tömbház lépcsőházát újra kössék az áramhálózatra, ami csütörtök délután meg is történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában